Anasayfa / Basın Açıklamaları / Lisans Tamamlama Genişletilsin

Lisans Tamamlama Genişletilsin

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve yönetim Kurulu üyeleri Sağlık Eğitim Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. M.İ. Safa Kapıcıoğlu’nu ziyaret etti. Yapılan ziyarette genel Başkanımız tarafından Ebelik ve hemşirelik dışındaki bölümlere uzaktan eğitimle lisans tamamlama hakkı ve sağlık meslek lisesi mezunlarına ön lisans hakkı verilmesi ile ilgili ve lisans tamamlamayı gerçekleştiren Tıbbı teknologlara “Sağlık Eğitim Uzmanı” unvanının verilmesi ve mali-sosyal haklarının düzenlenmesini içeren rapor Genel Müdüre sunuldu.
Ziyarette Genel Başkanımız Önder Kahveci lisans tamamlamanın genişletilmesini istediklerini kaydederek ” Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Eğim Enstitüsü mezunlarına lisans tamamlama hakkı verildi. Çalışanların eğitim durumları Avrupa Birliği müktesebatına uyum çerçevesinde diğer sağlık personellerine de uzaktan eğitim ile lisans tamamlama hakkı verilerek eğitim seviyelerinin yükseltilmesini istiyoruz. Ayrıca Sağlık meslek lisesi mezunları içinde bölümleri ile ilgili yine uzaktan eğitimle ön lisans hakkı verilmesi talebimiz var. Bu konuda Gazi Üniversite Rektörü ile görüştük. Kendileri bu eğitimleri verebileceklerini kaydettiler. Lisansı olmayan bölümleri de açabileceklerini buna eğitim ve altyapı olarak hazın olduklarını söylediler.” dedi.

Genel Müdür Kapıcıoğlu’da lisans tamamlama ve ön lisan hakkını verilebileceğini kaydederek ” Olabilir. Lisans ve ön lisans tamamlama hakkı verilebilir. Bunu MEB ve YÖK ile görüşmemiz gerekli. Bunu değerlendireceğiz” dedi.

Tıbbı Teknologlara Sağlık Eğitim Uzmanı Unvanı Verilsin

Ziyarette lisans tamamlayan tıbbı teknologların unvanlarının değişmesi ve mali-özlük haklarında değişikliklerin yapılması gerektiğini kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci ” Lisans tamamlayan tıbbi teknologlara sağlık hizmetleri sınıfında kalmak şartıyla “Sağlık Eğitim Uzmanı” unvanı verilmesini istiyoruz. Görev tanımlarının yeniden yapılması gerekiyor ve döner sermaye katsayılarının 0.75’e yükseltilmesini istiyoruz. Bu konuda sendika olarak bir çalışma gerçekleştirdik. Bir komisyon oluşturduk ve komisyonumuz marifetiyle hazırladığımız raporu size sunduk. Bu konularda gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Konuyu değerlendireceklerini kaydeden Genel Müdür Kapıcıoğlu lisans tamamlamayı gerçekleştiren tıbbı teknologların mağdur edilmeyeceğini ifade etti.