Anasayfa / Basın Açıklamaları / Marmara Üniversitesi Disiplin Kurullarında Sendika Temsilcisi Bulunacak

Marmara Üniversitesi Disiplin Kurullarında Sendika Temsilcisi Bulunacak

22 Aralık 2010 tarihinde Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ile yetkili sendika Türk Eğitim-Sen olarak yaptığımız 2010/2. Dönem Kurum İdari Kurulunda alınan kararlar 30 Aralık 2010 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Kurum İdari Kurulu Kararları gereği Marmara Üniversitesi akademik ve idari personelin Disiplin Kurullarında sendika temsilcisi bulunacaktır. Ülkemizdeki üniversitelerde ilk uygulama ve kazanım olduğu için büyük önem arz etmektedir.

Marmara Üniversitesi 2010/2. Dönem Kurum İdari Kurulunda elde edilen diğer ikinci kazanım da “kamu personelini ilgilendiren lojman, kreş vb. benzeri sosyal haklara ilişkin olarak yapılan çalışma ve komisyonlara: uygulamanın kapsamına giren kurum, birim veya işyeri bazında en çok üye kaydetmiş sendikadan bir temsilcinin katılımına imkân sağlanacaktır” hükmünün uygulamaya geçirilmesidir.

Kurum İdari Kurulunda alınan diğer bir önemli karar da şudur: Sendika olarak, kapatılan Teknik Eğitim Fakültesinde şuanda profesör, doçent, yardımcı doçent kadrolarını hak ettiği halde ataması yapılmayan personellerin durumunun netliğe kavuşturulması ve bütün akademik personelin kadrolarıyla birlikte biran önce Teknoloji Fakültesine aktarımının sağlanması ve ayrıca kapatılan matbaa bölümünün matbaa ya da baskı teknolojileri adıyla yeniden açılması istenmiştir. Sorunun çözülmesine yönelik olarak “Personel mağduriyetinin önlenmesi için konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi”.

Sendika olarak, Marmara Üniversitesi’nde ikinci eğitimden ücret alamayan idari personelin durumu gündeme taşınmış ve bununla ilgili olarak “Konunun mevzuata uygunluğunun incelenerek, gereğinin yapılmasına karar” verilmiştir.

Marmara Üniversitesi’nde yetkili sendika Türk Eğitim-Sen olarak 19 ayrı sorun gündeme getirilerek; akademik ve idari personelin lehinde çözümü sağlanmıştır. Kararlar Ekte olup, Üyelerimize önemle duyurulur.

Türk Eğitim-Sen
İstanbul Bölge Başkanı