Anasayfa / Basın Açıklamaları / MEB Çarpıklığı Gördü.

MEB Çarpıklığı Gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yönetici Atama konusunda aynı yönetmelikle iki farklı uygulama yapmasına Eğitim Bir Sen İstanbul’dan tepki göstermişti. 25.08.2010 tarihli “MEB, İstanbul’da Yönetici Atamadaki Çarpıklığı Görmeli” haberi işe yaradı ve çarpıklığı gören Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, çarpıklığa anında müdahale etti ve aynı gün imzalı yazıyı illere gönderdi.

Yönetici Atama işlemlerinde Sınava Dayalı İlk Atama ve İsteğe Bağlı Yer Değiştirmede Meslek Liselerine yönetici atanmak isteyenlere yönelik konulan bariyer, zorunlu rotasyonda kaldırılmıştı. Sınava dayalı ilk atama duyurusunda yeniden eski kılavuzun esas alınması üzerine harekete geçiren müdür adaylarının feryadını Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın duymuş ve dün açıklama yapmıştı. Bakanlık aynı gün olaya el koydu. Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN imzalı yazı illere gönderildi.

Personel Genel Müdürlüğü’nün 25.08.2010 tarih ve 2648/54670 sayılı yazısında; “zorunlu yer değiştirme kapsamında yapılacak atamalarda adaylar yönetmeliğin 8. maddesi kapsamında atanmak istediği eğitim kurumunda alan itibariyle norm kadro bulunup bulunmadığı ya da bölümünün/alanının olup olmadığına bakılmaksızın bu tür eğitim kurumlarının programlarında alanının olması halinde atanabileceklerdir” şeklinde açıklama yapılmıştır.

Aynı yazıda devamla: “Bu açıklama dönemi itibariyle, zorunlu yer değiştirme kapsamında bir başka eğitim kurumu müdürlüklerine atanacaklara yönelik olarak yapılmış ise de zorunlu yer değiştirme kapsamındaki atamalar dışındaki yönetici atama ve yer değiştirmelerinde de aynı uygulamanın esas alınması gerektiğine bilgilerinizi rica ederim” deniliyor.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, maksat hasıl olmuştur. Meslek Liselerine teknik branşta olup müdür olarak atanmak isteyenlere ilk atamada farklı muamele, rotasyona tabi müdürlere farklı muamele çelişkisi ortadan kalkmıştır. Sorun çözülmüştür. Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın Bey’e duyarlılığı için teşekkür ediyorum dedi.