Anasayfa / Basın Açıklamaları / MEB ÖĞRETMENİNİ ÖĞRETMEN KÖKENLİ POLİSE DÖVDÜRDÜ

MEB ÖĞRETMENİNİ ÖĞRETMEN KÖKENLİ POLİSE DÖVDÜRDÜ

Ataması yapılmayan 327.000 Öğretmen adına 15 Ağustos Tarihinde eyleme başlayan AYÖP üyeleri eylemin 3. Gününde darp edilip gözaltına alındı.2002 Seçimleri öncesi “atanmamış öğretmen kalmayacak” diyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığında 8 yıldır atama bekleyen öğretmenler açısından bıçak kemiği delip geçmiştir. Onlarcası intihar eden, sağlığından olan güvencesiz ve işsiz öğretmenler anayasal ve evrensel hakları çerçevesinde eylemlilik içerisindedirler. Meslektaşlarımızın bu haklı ve yasal zemindeki eylemliliği hükümet kanadını rahatsız etmekte, tehditlerle baskılanmaya çalışılmaktadır.

Son olarak 17 Ağustos akşamı iftardan 20 dakika önce polisin “eylemi sonlandırın” baskısına direnen AYÖP üyeleri tartaklanmış, tebeşir tutmak isteyen elleri kelepçelenerek gözaltına alınmışlardır. Gözaltına alınma sırasında orada olan ve yurdun dört yanında görev yapan emniyet teşkilatı içinde binlerce öğretmen kökenli polis de bulunmaktadır. Bu çarpık ve acıklı tablo yalnızca bizim ülkemize özgüdür.

AES olarak öğretmenini kadrosuz bırakıp polis olmaya zorlayan, sonra o polislere meslektaşlarını şikayet edip göz altına aldıran Milli Eğitim Bakanlığı’nı şiddetle kınıyor, iftardan sahura göz altında kalan AYÖP üyelerine geçmiş olsun diyoruz. Diplomasında öğretmen olduğu yazan son arkadaşımız da atanıncaya kadar AYÖP’ün yanında olmaya devam edeceğiz.

Anadolu Eğitim Sendikası