Anasayfa / Basın Açıklamaları / MEMURLARA VERİLEN MAAŞ ARTIŞI SEFALETİ KÖRÜKLÜYOR.

MEMURLARA VERİLEN MAAŞ ARTIŞI SEFALETİ KÖRÜKLÜYOR.

Siyasi iktidar gündeme getirdiği Anayasa değişikliklerine ilişkin referandumla kendi gücünü tahkim etmeyi amaçlamaktadır. KESK eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik Anayasa talebinin en kararlı temsilcisidir.

Temel hakkımız olan toplu sözleşme, temel haklar referandum konusu yapılamaz hükmüne rağmen referanduma götürülmektedir.

Paket birbiri ile ilintisiz bir dizi maddenin birlikte oylanmasını öngörmektedir. Bu demokrasiye ve yurttaş iradesine aykırıdır.

Kamu emekçilerine toplu sözleşme hakkı tanınır gibi gösterilerek örtülü grev yasağı getirilmektedir. Toplu sözleşme ve grev bir bütündür.

2011 Toplu sözleşme sürecine kamu emekçileri geniş bir belirsizlik zemininde girmektedir. İktidarın bir yandan gündemde olan referandumun öngördüğü Toplu sözleşme yaklaşımına rağmen devam ettirmekte olduğu “toplu görüşme” anlayışı; öte yandan siyasi iktidarın kamu emekçilerin güvencesizliğini getiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapmayı planladığı değişiklikler bu zemini belirsizleştirmektedir.

Bu saptamalar ışığında KESK olarak referandumu bir dayatma olarak görüyoruz. Değişiklik önerisine bu haliyle HAYIR diyeceğiz.

Bu nedenle Temmuz maaş zamlarını ve nasıl bir Anayasa istediğimizi vurgulayan basın açıklamasına katılımınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

TARİH:15 TEMMUZ 2010 PERŞEMBE / SAAT:12.30

YER: İNÖNÜ PARKI / ADANA