Anasayfa / Basın Açıklamaları / Öğretmenevimizi Geri Verin

Öğretmenevimizi Geri Verin

Tuzla’da öğretmenler 15 yıldır hep uyutuldu, kandırıldı. Kamuya ait birçok yer öğretmenevi olarak gösterildiği halde, bu yerler öğretmenevi yapılmadan Belediyeye devredildi ya da satıldı. ÖĞRETMENLER HEP OYALANDI. Tuzla’daki belediye başkanları ve kamu idarecileri öğretmenlere yıllardır öğretmenevi yapacaklarına dair söz verdiler. Ama nedense bu hikaye yıllarca sürüp gitti. Bahaneler çeşit çeşit, ama icraat yok.

Yıl 2008, Tuzla Öğretmenevi yine gündemde. Eski Tuzla Belediye Başkanı Sayın Mehmet Demirci iyi niyetli girişimleriyle, daha önceki dönemdeki Belediye Başkanı İdris Güllüce’nin öğretmenevi olarak Milli Eğitime tahsis ettiği yerde, öğretmenevi yapılması için gerekli çalışmaları başlattı. Milli Eğitime tahsis edilen arsaya öğretmenevi yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile HUNDAI ASSAN Kibar Holding arasında bir protokol imzalandı. Kibar Holding bağış usulüyle öğretmenevi yapımını üstlendi. Öğretmenevinin Tuzla Mezarlığının karşısındaki Milli Eğitime tahsis edilen yere değil de, tahsis edilen arsanın tam karşısında sahil tarafındaki yere yapılmasına karar verildi. Çünkü hazırlanan öğretmenevinin planı sahil tarafında yapılması yetkililer tarafından daha uygun görüldü. Önceden öğretmenevi olarak planlanan yere de İtfaiye Binası yapılması kararlaştırıldı. Bu kararlar ve protokol 24 KASIM 2008 tarihindeki ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE bütün öğretmenlere müjde olarak açıklandı. Bu öğretmenevinin 2009 yılının 24 Kasım Öğretmenler gününde hizmete açılması planlandı. Bütün öğretmenler öğretmenevine kavuşacağız diye büyük sevinç yaşadı.

Nihayet 2009 yılının başında Öğretmenevinin inşaatına başlandı. 530 metre kare oturum alanı içerisinde, 2200 metre karelik toplam inşaat alanına sahip olarak inşa edilen öğretmenevi, 20 kişilik yatak kapasitesine sahip, 88 kişilik kapalı 32 kişilik açık olmak üzere toplam 120 kişilik restoran, zemin katta 40 kişilik lokal ve 4 adet ofis, bodrum katta ise 100 kişilik konferans salonu olacak şekilde planlandı. Bu özellikleriyle, eğitim camiasına çok amaçlı kullanım imkanı sağlaması hedeflendi. Tuzla, Pendik ve Kartal’da görev yapan yaklaşık 10 bin öğretmene hizmet verecek olan öğretmenevi, iç ve dış dizaynı ile beş yıldızlı bir otel konforunu aratmayacaktı.

İnşaatına başlanan bu öğretmenevi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinde Semiha Kibar Öğretmenevi olarak (HUNDAI ASSAN Kibar Holding tarafından yapılmaya başlandı) resmi kurumlar arasında gösterildi. Proje resimleri de aynı sitede yayımlandı. Ancak 10 ay sonra öğretmenevinin tabelasının söküldüğünü gördük.

Maalesef, yeni Tuzla Belediye Başkanı, Öğretmenevinin, Belediye Sosyal Tesisi olmasını istedi ve kaba inşaatı biten öğretmenevine el koydu. Öğretmenler olarak bu olup bitenler karşısında büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Belediye Başkanının öğretmenlerin yıllardır beklediği ve yılan hikâyesine dönen öğretmenevini utanmadan öğretmenlerin elinden almasına bir anlam veremiyoruz. Yeni Tuzla Belediye Başkanı, Sayın Şadi Yazıcı, öğretmenlere sahildeki öğretmenevini çok mu görüyor?

Tuzla Belediye Başkanlığı 04.11.2009 tarihli 12963 sayılı yazılarıyla Tuzla İlçesi Cami Mahallesi 35 pafta 2363 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik teklifiyle resmen öğretmenevine el koyma kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de, Tuzla Belediyesinin bu gasp kararını 18.12.2009 tarihli 2650 numaralı kararı ile onayladı.

Biz öğretmenler olarak, Tuzla Belediye Başkanı ve Encümeninden ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yaptıkları yanlıştan derhal geri dönerek öğretmenevimizi iade etmelerini istiyoruz. Belediyeler her yere sosyal tesis yapma imkanına sahipken neden yapılan Öğretmenevine el koyuyor? Ortada bir rant kavgası mı söz konusu? Yoksa öğretmenevi rant kesimlerine mi peşkeş çekilmek isteniyor?

Sayın Belediye Başkanları ve Sayın Belediye Meclis üyeleri, bir yer Belediye için sosyal tesis olabilirken, öğretmenler için nasıl olamıyor? Bağış yoluyla Öğretmenevi olarak inşa edilen bir tesis, nasıl oluyor da Belediye Sosyal Tesisine çeviriliyor? Siz hak, hukuk nedir bilmiyor musunuz? Siz bu soruların cevabını 10 bin öğretmene vermek zorundasınız.

Sayın Milli Eğitim Bakanı, Sayın İl Milli Eğitim Müdürü ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü siz öğretmenlerin hakkını birilerine peşkeş çektirmek için mi o makamları işgal ediyorsunuz?

Öğretmenevimizi elimizden almaya kalkan belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve diğer tüm sorumluları şiddetle kınıyoruz.

Öğretmenevimizi gasp edenlerden her platformda hesap soracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Eğitim-Sen