Anasayfa / Basın Açıklamaları / Öğretmenlerimiz suçlu muamelesi yapılarak salonlara üstleri aranarak alınmıştır. (Eğitim İş Samsun)

28 Kasım Pazar Günü Kamu Personeli Seçme Sınavı ‘nda görevlendirilen öğretmenlerimiz görevlerini yapmak için; Hafta sonu olmasına rağmen büyük özveriyle ve görev aşkı ile görev yerlerine gelmişlerdir. Ancak hiçte laik olmadıkları bir muamele ile karşı karşıya kalmışlardır. Öğretmenlerimiz suçlu muamelesi yapılarak salonlara üstleri aranarak alınmıştır. Öğretmenlerimizin sınava nasıl geleceği sınav kılavuzunda açık bir şekilde yazılmış olmasına rağmen ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanının bilgisi dahilinde öğretmenlerimize hırsız muamelesi yapılmış kalemlerine, yüzüklerine, araba anahtarlarına bile izin verilmemiştir. Daha önce çekilen kopyaların kaynağı öğretmenmiş gibi davranılması ve potansiyel suçlu muamelesi yapılmasını ve kalemine el konulmasını kınıyoruz.

Eğitim İş üyesi öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenler sınava giren öğrencilerimizin hayallerini yıkmamak adına, onurumuza yapılan bu saldırıyı sineye çekmiş ve öğretmenlerimiz görevlerini moral bozukluğu içinde yerine getirmiştir. Simgesel anlamda ve tüm onurlu öğretmenler adına Eğitim İş Samsun Şube Başkanı olarak üzerimin aranmasına izin vermedim, İmam Hatip Lisesi önünde tutanak tutuldu ve görev yerime sokulmadım. Yasal yollardan hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz hak kaybım var maddi ve manevi hak kaybımın telafi edilmesini istiyorum.
Öğretmenini ucuz iş gücü olarak gören anlayışa ve milyonlarca öğrenciyi teslim ettiğimiz öğretmenlerimize hırsız muamelesi yapılmasını emredenlere ve onaylayanlara sesleniyoruz Hırsızları öğretmenlerin arasında değil aynalarda ve yandaşlarının arasında arasınlar. Cumhuriyetin öğretmenini aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Buradan Milli Eğitim Bakanını ve ÖSYM başkanını istifaya davet ediyoruz.
Yetkililere sesleniyoruz. Öğretmene hem suçlu muamelesi yapıp hem de sınavın güvenliğini aynı öğretmene vereceksiniz. Böyle bir uygulama muz cumhuriyetlerinde bile olmaz.

Başta Eğitim İş’li öğretmenler olmak üzere tüm onurlu, Cumhuriyetin aydın ve saygın öğretmenleri, bundan sonra bir suçlu gibi üzerlerinin aranmasını kabul etmeyeceklerdir. Öğretmenine güvenmeyen toplum olabilir mi? Güvenmeyecekseniz Öğretmene Görev vermeyiniz.Yarattığınız kendi güvensizliğinizi kendiniz çözünüz.

İsmail TUTOĞLU
Eğitim İş Samsun Şube Bşk