Anasayfa / Basın Açıklamaları / Öğretmenlerimize suçlu muamelesi (Antalya Eğitimiş Şube)

Öğretmenlerimize suçlu muamelesi (Antalya Eğitimiş Şube)

28 Kasım Pazar Günü Kamu Personeli Seçme Sınavı‘nda görevlendirilen öğretmenlerimiz görevlerini yapmak için; Hafta sonu olmasına rağmen büyük özveriyle ve görev aşkı ile görev yerlerine gitmişlerdir. Ancak hiçte laik olmadıkları bir muamele ile karşı karşıya kalmışlardır. Öğretmenlerimize suçlu muamelesi yapılarak salonlara üstleri aranarak alınmıştır. Öğretmenlerimizin sınava nasıl geleceği sınav kılavuzunda açık bir şekilde yazılmış olmasına rağmen(sınav görevlileri sınavın yapıldığı bina içerisinde cep telefonu veya herhangi bir elektronik cihaz bulundurmayacaklardır) ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanının bilgisi dahilin de öğretmenlerimize hırsız muamelesi yapılmış kalemlerine, yüzüklerine, araba anahtarlarına bile izin verilmemiştir. Daha önce çekilen kopyaların kaynağı öğretmenmiş gibi davranılması ve potansiyel suçlu muamelesi yapılmasını ve kalemine el konulmasını kınıyoruz.
Eğitim İş üyesi öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenler sınava giren öğrencilerimizin hayallerini yıkmamak adına, onurumuza yapılan bu saldırıyı sineye çekmiş ve öğretmenlerimiz görevlerini moral bozukluğu içinde yerine getirmiştir.
Öğretmenini ucuz iş gücü olarak gören anlayışa ve milyonlarca öğrenciyi teslim ettiğimiz öğretmenlerimize hırsız muamelesi yapılmasını emredenlere ve onaylayanlara sesleniyoruz Hırsızları öğretmenlerin arasında değil aynalarda ve yandaşlarının arasında arasınlar. Cumhuriyetin öğretmenini aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Buradan Milli Eğitim Bakanını ve ÖSYM başkanını istifaya davet ediyoruz.
Yetkililere sesleniyoruz. Öğretmene hem suçlu muamelesi yapacaksın hem de sınavın güvenliğini aynı öğretmene sağlatacaksın. Böyle bir uygulama muz cumhuriyetlerinde bile olmaz.
Başta Eğitim İş’li öğretmenler olmak üzere tüm onurlu, Cumhuriyetin aydın ve saygın öğretmenleri, bundan sonra bir suçlu gibi üzerlerinin aranmasını kabul etmeyeceklerdir. Öğretmenine güvenmeyen bir bakanlık olabilir mi? Madem güvenmeyeceksiniz Öğretmene Görev vermeyiniz. Yarattığınız kendi güvensizliğinizi kendiniz çözünüz.

Mehmet BALIK
Antalya Eğitimiş Şube Başkanı