Anasayfa / Basın Açıklamaları / Okul Tabelalarından Şehit İsimleri Siliniyor Haberine İlişkin Basın Açıklaması

Okul Tabelalarından Şehit İsimleri Siliniyor Haberine İlişkin Basın Açıklaması

10.01.2010 tarihinde Habertürk Gazetesi’nde yayımlanan ve çeşitli TV kanallarına da konu olan “Okul isimlerinden şehit, prof. kalkıyor” başlığıyla kamuoyuna duyurulan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır. Söz konusu haberde; “Antalya’da geçen ay yapılan İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı karara göre okul adlarında şehit, prof, albay gibi unvanlar”ın olmayacağı belirtilmektedir.

Haberdeki iddiaların aksine Sayın Bakanımız Nimet Çubukçu’nun başkanlığında 25 Aralık 2009 tarihinde Antalya’da yapılan değerlendirme toplantısında ne bu konu gündeme gelmiştir ne de bu yönde bir karar alınmıştır. Bunun yanısıra mevcut okulların isimlerinin değiştirilmesi yönünde Sayın Bakanımızın herhangi bir talimatı da olmamıştır.

Eğitimcilerini; kendi öğretmenlerini şehit veren bir Bakanlığın, şehitlik gibi yüce bir mertebeyi ve bu makamın sahiplerinin adlarını sonsuza kadar yaşatacak okullarımızdan çıkarmak gibi bir gayesi asla olmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği