Anasayfa / Basın Açıklamaları / ONLARI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

ONLARI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Sivas’ta kökten dincilerin Madımak Oteli’ni basarak ateşe vermeleri sonucu, 35 aydın ve sanatçının yanarak, dumandan boğularak öldüğü “Madımak yangını” hala yüreklerimizi yakmaktadır. 35 insanımızın yaşamına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu gerici ve irticacı eylemini bir kez daha lanetle, nefretle ve şiddetle kınıyoruz.

Aradan geçen 17 yılda katliamın üzerindeki sis perdesi tam olarak kaldırılmamıştır. Olaylar sırasında göz önünde olan insanlar cezalandırılmışlar; ancak katliamın perde arkasındakiler henüz ortaya çıkarılmamıştır. Katliamın gerçek sorumluları, gerçek planlayıcıları adalete henüz hesap vermemiştir. Her zaman emperyalizmin uşağı olmuş bu karanlık güçler, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için maşa olarak kullanılmışlardır. Uluslar arası emperyalist güçler, aynı amaçla günümüzde de bölücü ve gerici tuzaklar hazırlamışlardır. Etnik ve dinsel ayrımcılık yaratılarak çatışma ortamı oluşturulmaktadır.

CANLARIMIZI ANIYOR, YOBAZLARI LANETLİYORUZ.

Cumhuriyet değerlerinin ve alın terinin sendikası Eğitim İş toplumsal olaylara hiçbir zaman kayıtsız kalmayacaktır.

Şimdi gün yaraları sarma günüdür. Gün toplumsal barışı yeniden yaratma günüdür. Aydınlık gelecekler için sağduyumuzu, ağırbaşlılığımızı, insan sevgimizi, terk etmeyeceğiz.

Sivas katliamında yaşamını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz. Anılarını yaşatacağız. Unutmadık, unutturmayacağız.

EMPERYALİZME VE YOBAZ KARANLIK ELLERE KARŞI

EĞİTİM İŞ TARAF OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

YAŞASIN EĞİTİM İŞ

YAŞASIN BİRLEŞİK KAMU İŞ

1 Temmuz(Bugün) Saat: 22.00’da İstasyon Meydanında Sivas/Madımak’a hareket edecek dostlarımızla birlikte olacağız.

Eğitim İş Şube Yönetim Kurulu Adına

İsa KAYADAN