Anasayfa / Basın Açıklamaları / Orta Öğretim Kurumları Üvey Evlat mı?

Orta Öğretim Kurumları Üvey Evlat mı?

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ, “Temizlik Parası Tarih Oluyor”, “52.000 Belediye Çalışanı Okullara Temizlik Görevlisi Olarak Gönderilecek” haberleriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı:Başkan Ermiş basın açıklamasında, “MEB’in İlköğretim Okullarının hizmetli ihtiyacını karşılama girişimi ve 52.000 Belediye İşçisinin okullara atanmasının düşünülmesi son derece önemli gelişme. Devletin bu konuda nihayet bir adım atmasını önemsiyoruz. Zira okul Yönetimlerini birkaç yıldır zorlayan en önemli konu, personel maaşlarını ödemede yaşanan sıkıntıdır. Özellikle Türkiye’yi teğet geçtiği söylenen ekonomik krizden bu yana eğitim kurumları iyice zora girmiş durumda” dedi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ basın açıklamasında ayrıca, ihtiyaç fazlası belediye görevlisinin okul ve karakollara aktarılması kararı, yerinde bir karar olmakla birlikte, okulların kendi çalıştırdığı eleman kadar belediyeden aktarılan elemandan verim alınıp alınamayacağı da iyi hesap edilmelidir. Daha önce İşkur vasıtasıyla alınan temizlik elemanlarına iş öğretilinceye kadar süre dolmuş ve bu kişilere cam temizleme vb. görevler verilememişti. Aynı durum Belediyeden alınan personelde de geçerli olacaksa pek sevinilecek bir taraf olmayabilir, dedi.

3 No’lu Şube başkanı Erol Ermiş, “İlköğretim okullarında eğitim parasız” olmak durumunda olduğunu, buna rağmen ortaöğretim kurumlarına göre en fazla temizlik parasının da İlköğretim okulları toplamakta olduğunu, çünkü İlköğretimler okullarının para toplama konusunda daha şanslı görüldüklerini, bunun da sebebinin hitap ettikleri yaş grubuna etkide bulunmalarının daha kolay olduğundandır, dedi. Öğrenci Liseye geldiğinde okula bağış yapmaktan bitap düşüyor. Hal böyle olmasına rağmen temizlik görevlisi konusunda liselere pozitif ayrımcılık yapılacağına ilköğretim okulları için 81 ile para aktarılıyor, diyen Başkan Erol Ermiş, İlköğretim Genel Müdürü, paranın gönderildiğine dair açıklamada bulunurken Orta Öğretim Genel Müdürü acaba ne düşünüyor, ne yapıyor?, diye sordu.

Yaptığı açıklamada Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ, devletin tüm okulları bizim. İhtiyaçların karşılanmasında her okul türüne eşit davranılmalıdır. Belediyelerde fazlalık konumunda olan personel diğer kurumlara aktarılırken bir o kadar kişinin de okullardaki işine son verilecektir. İşsizlik sayısını artıracak bir uygulama Belediye çalışanlarını çok memnun etmeyeceği gibi işsizler ordusuna binlerce kişinin katılması anlamına gelecektir, diye ifade etti.

Basın açılamasında Başkan Ermiş, son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın attığı adımı önemli bulmakla birlikte liselerin de kapsama dahil edilmesini, dağıtım yapılırken adil olunmasını talepettiklerini, ifade etti.