Anasayfa / Basın Açıklamaları / ÖSYM KPSS’DE ÇUVALLADI!

ÖSYM KPSS’DE ÇUVALLADI!

KPSS ‘de kopya skandalıyla gündemde olan ÖSYM son yılların en çok itibar kaybeden kurumu haline gelmiştir. Geçmiş yıllarda başarı gösteremeyen ve aynı dershanelere kayıtlı yüzlerce adayın birden bire hidayete ererek tam puan almaları kamuoyunu hayrete düşürmüştür. Bu üstün başarılı adayların tamamına yakını ne hikmetse Ankara, İstanbul ve İzmir’de sınava girmiştir, dershane tercihleri de ortaktır.

Atama bekleyen 327.000 öğretmen ve kadro isteyen 60.000 sözleşmeli öğretmenden bu sınava girenlerin başarılı olma şansı 3/100 iken ful çeken adaylar standart sapmayı etkilemiş pek çok öğretmen beklediğinden düşük puan almıştır.

Her sınav sonrası alçak sesle de olsa dile getirilen torpil iddiaları bu defa su götürmez bir gerçek halinde karşımızda durmaktadır. KPSS sonrası soruların yanıtlanmasında eğitim uzmanlarının bile zorlandığı, çelişki yaşadığı 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan 350 adayın emsal zorlukta bir sınava alınarak bilgi ve becerilerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu sınavı eğitim fakültelerinin uzman akademisyenleri yapmalı, hazırlama, uygulama ve kağıt okuma 3 gün içinde tamamlanmalıdır. 100 üzerinden 80 alamayan adayın KPSS sonucu derhal iptal edilmeli, tüm adayların puanı tekrar hesaplanmalıdır.

Soru çalma işleminde delile ulaşmak kolayken, soru servis edilmesinde böyle bir delile rastlanmaması olağandır. AES olarak bu olayda bir hırsızlık olduğuna inanmıyor, soruların belirli dershanelere servis edildiği düşünüyoruz. Sınava giren bu torpilli adayların tüm soruları doğru işaretlemek yerine kanaatkar olmaları, birkaç yanlış yapmaları durumunda asla anlaşılmayacak olan bu rezalet insan hırsının da bir göstergesidir. Bilerek eksik ya da yanlış işaretleme yapanlarla torpilli adayların sayısı ise binlerle ifade edilebilir.

Öğretmen atama başvurularının başladığı bu takvimde yaşanan rezaletin sorumlularını şiddetle kınıyor, sorumlularını önce yüce Türk Adaletine, sonra Allah’a havale ediyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası