Anasayfa / Basın Açıklamaları / PAMUKOVA TREN FACİASINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

PAMUKOVA TREN FACİASINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Sendikamız ve bilim insanlarının yaptıkları bütün uyarılara rağmen 4 Haziran 2004 tarihinde TCDD yönetiminin sefere koyduğu “Hızlandırılmış Tren”in 22 Temmuz 2004 tarihinde Pamukova yakınlarında raydan çıkarak devrilmesi sonucunda 41 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, onlarcası yaralanmıştı. Öncelikle kazada yaşamını yitirenlere rahmet, acılı ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz.

Mahkemenin atadığı bilirkişi raporlarında kurum yöneticileri 4/8 oranında suçlu bulunmasına rağmen aradan geçen 6 yıl içerisinde tren personeli dışında hiçbir kurum yöneticisi adalet önüne çıkartılmamıştır. Akla ve bilime aykırı olarak konvansiyonel hatta sürat artırarak kazaya sebebiyet verenler halen görevlerinin başında bulunmasına karşın tren kazasının faturası adeta treni kullanan 2 makiniste kesilmiştir.

Pamukova tren faciasını, kazada hayatlarını kaybeden meslektaş ve yurttaşlarımızı unutmadığımızı, kazanın gerçek sorumluları adalet önüne çıkartılıncaya kadar da unutmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

BİRLEŞİK TAŞIMACILIK ÇALIŞANLARI SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU