Anasayfa / Basın Açıklamaları / RADİKAL GAZETESİ YAZARI CÜNEYT ÖZDEMİR’İ KINIYORUZ..

RADİKAL GAZETESİ YAZARI CÜNEYT ÖZDEMİR’İ KINIYORUZ..

Radikal Gazetesi yazarı Cüneyt ÖZDEMİR’in 6.11.2010 tarihindeki “Kaybedenler için” başlıklı köşe yazında pratisyen Hekimlerimizin 6 yıllık tıp eğitimini bir kalemde yok sayıp “çakma*” doktor olarak nitelemesi başta aile hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı derinden üzmüştür.
Sağlık Ocaklarında yıllarca Çocuk Felci, Çiçek, Kızamık gibi bir çok bulaşıcı hastalığın önlenmesinde elinde aşı nakil kapları ile katır sırtında köy köy dolaşan, anne-bebek ölüm oranlarında önemli mesafelerin alınmasında büyük katkıları olan pratisyen hekimlerimizi “çakma doktor” diye nitelemek kabul edilebilir bir durum değildir.
Her bir hekimimiz altı yıllık tıp fakültesi mezunu olup, normal dört yıllık fakültelerin üstüne iki yıl staj yaparak, tababet uygulamaları yapmaya ehliyetli hekim olarak mezun olur. Yazıda kullanılan ifadeler kabul edilebilir ifadeler değildir.
Bundan dolayı, Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube olarak, Radikal Gazetesi Yazarı Cüneyt ÖZDEMİR’i Doktorlarımızı küçümseyen ifadelerinden dolayı özür dilemeye davet ediyor, ve kınıyoruz.

08.11.2010
Ahmet DOĞRUYOL