Anasayfa / Basın Açıklamaları / SAĞLIK ÇALIŞANLARI NASIL BAYRAM YAPSIN ?

SAĞLIK ÇALIŞANLARI NASIL BAYRAM YAPSIN ?

14 Mart Tıp bayramını sağlık çalışanlarının sorunlarla karşıladığı ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ülkemizde sağlık çalışanlarının bayram yapacak hali olmadığını ifade etti. Sağlık çalışanlarının sorunlar yumağıyla uğraştığını kaydeden Kahveci “ Sağlık çalışanları sorunlar yumağında hizmet üretiyor. Bugün Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 80 bin sözleşmeli arkadaşımız mağdur olmaktadırlar. Eşlerinden ayrı, ailelerinden uzak ve terfiden, giyim yardımına kadar birçok haktan mahrum olarak çalışmaktadırlar. Radyoloji çalışanlarının günlük çalışma süreleri tüm itirazlarımıza rağmen 5 saatten 7 saate çıkarılarak sağlıkları riske atılmıştır. Tam Gün Yasası ile döner sermayedeki adaletsizlikler artmış, çalışanlar arasındaki iş barışı iyice bozulmuştur” dedi.
Kahveci ayrıca ambulans kazaları ve şiddet olaylarının da patlama yaşandığına dikkat çekerek “Ambulans kazaları, hasta yakınlarının şiddeti gibi olaylarda son bir yılda adeta patlama yaşanmış, sağlık çalışanları yaşamları riske atarak hizmet yürütür hale gelmişlerdir” dedi.

Kahveci şu an TBMM’de Plan Bütçe Komisyonunda bulunan Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ile de devlet hastanelerinin işletmeye dönüştürülmek, yönetimlerinin yerel güçlere devredilmek ve çalışanlarının sözleşmeli yapılmak istendiğini kaydetti.

Kahveci tüm bunlar yaşanırken bayram kutlanamayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: Tüm bu yaşananlar ortadayken sağlık çalışanlarının 14 Mart’ta Tıp Bayramı kutlaması mümkün mü dür? Çalışma şartları, mali ve özlük haklarında gerekli düzenlemeler yapılmadan sağlıkta bir bayram kutlamasından bahsedilemez. Bayram ancak sorunlar çözüldüğünde, mağduriyetler giderildiğinde olur. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının gerçek bir Tıp Bayramı yaşayacağı günleri bekliyoruz. Her şeye rağmen yinede sorunların çözülmesi temennisiyle yurdumuzun dört bir yanında çektikleri çileye rağmen fedakarca hizmet üreten tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramını kutluyorum.

Basın Bürosu
13 Mart 2010