Anasayfa / Basın Açıklamaları / SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE…

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE…

İşletme Sağlıkla İlgili Üst Öğrenim Oldu. Türk Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda mahkeme Sağlık Kurumları İşletmeciliği ön lisans programını bitiren sağlık çalışanları için işletme bölümünü sağlıkla ilgili bir üst öğrenim saydı. Sağlık Bakanlığı mahkeme kararına göre genel düzenleme yaparsa bu bölümden mezun olan sağlık çalışanlarının aldıkları ücretler ortalama 150 TL artacak.
İşletme bölümünün sağlıkla ilgili bir üst öğrenim sayılarak maaş ve döner sermayesinin arttırılması için Türk Sağlık-Sen üyesi Ergin Akkaya’nın başvurusunun reddedilmesi üzerine sendika tarafından Kastamonu İdare Mahkemesine dava açılmıştı.
Mahkeme verdiği kararda Sağlık Kurumları İşlemeciliği Programının sağlık hizmetleri sınıfı için mesleki bir üst öğrenim olarak kabul edildiği hatırlattı.
Kararda İşletme Bölümünün de Sağlık Kurumları İşletmeciliği programının bir üst öğrenimi olarak kabul edildiğine dikkat çekildi. Bu nedenle bu işletme programının sağlık kurumları işletmeciliğini bitiren sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim olarak sayılması gerektiğine karar verildi. İdarenin bu bölümden mezun olan personelin maaş ve döner sermayesinde yeniden düzenleme yapmamasının hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Mahkeme tarafından davacı sağlık çalışanının başvuru tarihinden itibaren hak ettiği maaş ve döner sermaye farklarının yasal faizi ile birlikte ödenmesine hükmedildi.
Karara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Türk Sağlık Sen olarak verdiğimiz hukuk mücadelesi neticesinde sendikamız üyelerinin sorunlarını çözüyoruz. Kazandığımız bu davada bu konuda kazanılan ilk dava olması açısından önemlidir. Ümit ediyorum ki Sağlık Bakanlığı mahkeme kararı çerçevesinde bir an önce düzenleme yapmak sureti ile bu konuda mağduriyet yaşayan diğer sağlık çalışanlarının dava açmalarına mahal bırakmazlar.” dedi.

3 Temmuz 2010
Basın Bürosu