Anasayfa / Basın Açıklamaları / SAĞLIK SÖZ-SEN Sözleşmeli Sağlıkçıların Becayişleri İçin SağlıkBakanlığına Resmi Müracaat Yaptı

Sağlık Söz-Sen Genel Başkanı Selim YİRİK ve Sendika Genel Merkezyöneticileri Sağlık Bakanlığı’na resmi olarak başvuru yaparak Becayişkanununda düzenlemeye gidilmesi gerektiğini istedi. Amaç sözleşmeli olarakçalışan sağlık personellerinin nakil haklarının becayiş yolu ile dahakolay yapılasını sağlamaktır. Bilindiği üzere bakanlığın personel rejiminde sözleşmeli personelçalıştırmak önemli bir yer tutmaktadır. Bu sözleşmeli personellerden de enfazla olanı 4/B statüsünde çalıştırılan personellerdir. Bakanlığın 4/Bstatüsünde çalışan personel için yapmış olduğu iyileştirmeler personelnakillerinde yetersiz kalmıştır. Söz konusu personeller bu tayinlerebaşvuramamakta, başvurabilenler ise boş kadro yerleri ve sayıları çokkısıtlı olduğu için eş durumu tayinlerinden faydalanamamaktadırlar. Budurum insanları becayiş yapmaya zorlamaktadır. 4/B statüsündeki personele becayiş imkânı tanıyan düzenleme 29/03/2009tarih ve 27184 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır. Ancak becayişşartlarından ilk başta gelen aynı unvan olmasıdır. Ebelik, hemşirelik vesağlık memurluğu (toplum sağlığı) bölümü mezunu olan personeller öğrenimdurumları farklı olsa bile (lise, önlisans, lisans) birbirileriyle becayişyapabilmektedirler. Fakat diğer branşlarda sağlık meslek liselerinintıbbi laboratuar, radyoloji, anestezi. Vs. bölümlerinden mezun olanlarsağlık memuru unvanı almakta, aynı bölümlerin Önlisans programlarındanmezun olan personeller ise sağlık teknikeri unvanını almaktadır. Dolayısıile de görev ve yetkileri aynı olup, aynı işi yaptıkları halde, birbirileriile becayiş yapamamaktadırlar. Bu durum personellerin mağduriyetine nedenolmaktadır. Anılan bu nedenlerden dolayı, bu durumdaki personellerin birbirileriylebecayiş yapabilmelerini sağlayan yasal düzenlemenin yapılmasıgerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sağlık Söz-Sen Yönetim Kurulu