Anasayfa / Basın Açıklamaları / Sağlık SÖZ-SEN :TEK ÇATI ELEM VERİCİ

Sağlık SÖZ-SEN :TEK ÇATI ELEM VERİCİ

Bilindiği üzere; Sağlık SÖZ-SEN olarak, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmakta olan 657 4/B statüsünde ve 4924 kanununa tabii çalışmakta olan sözleşmeli diye adlandırılan personelin, tamamıyla 657 kadrosuna alınması için; kurulduğumuz günden bu güne kadar büyük bir mücadeleye girişmiş bulunmaktayız.Sözleşmeli çalışan meslektaşlarımızın hakları olan kadrolarını alabilmek için, ülkemizin yasama kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan bütün milletvekillerine parti gözetmeksizin görüşlerimizi iletmeye ve bu mücadeleye onları da ortak etmeye çalışıyoruz.
Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerin sonuçlarını sizlerle paylaşmıştık. En son olarak aynı zamanda Sağlık Komisyon başkanı da olan AKP milletvekili Cevdet ERDÖL ile görüş alışverişinde bulunduk.
Sayın ERDÖL ile görüşen Sağlık SÖZ-SEN Genel Başkanı Selim YİRİK ve yönetim kurulu üyelerimiz, Sağlık Komisyon Başkanına içinde sözleşmeli sağlık çalışanlarının sorunlarının da bulunduğu raporu sundular.
Yapılan görüşme sonucunda Sözleşmeli sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme ulaşması için bir kez daha görüşme tarihi verildi.
Görüşme neticesinde;

Tek çatı adı altında 4924 e tabii çalışan personelin 4/B statüsüne geçirileceği belirtildi.
Sayın ERDÖL yaptığı açıklamada yetkili sendikanın başvurusu üzerine KİK kararları gereği Sağlık Bakanlığında çalışma yapıldığını ve 4924 e tabii personelin 4/B statüsüne geçirileceğini belitti.
Bilindiği üzere 2004 ve 2005 yıllarında yapılan alımlar neticesinde yaklaşık 17.000 civarında 4924 e tabii personel bulunmaktadır. Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde kullanılan personelin maaşı diğer personele göre fazla olmakla birlikte becayiş, eş, çocuk yardımı ve giyim yardımı almaktadır. Fakat görevde yükselme, tayin ve eş durumundan ise yararlandırılmamaktadır. Eş durumu 2008 toplu görüşmelerinde mutabakata varılmasına rağmen Sağlık Bakanlığı herhangi bir düzenleme yapmamıştır.
Tek çatı adı altında yapılan girişim sorumsuz ve sorunlardan bihaber bir girişimdir. Bu proje ile personel kadro ile aynı hakları alacağı belirtilmektedir. Fakat durum çok vahimdir. Çünkü sadece ve sadece 4924 lü meslektaşlarımız 4/B ye geçirilerek maaşları düşecek ve hak kaybına uğrayacaklardır.

4924 den 4/B ye geçiş yeni bir hak veriyor mu?
Tek çatı ile yapılan girişim sonucu ne 4924 e nede 4/B ye yeni bir hak getirmeyecektir. Bahsi geçen nakil, eş ve çocuk yardımı zaten mutabakata bağlanmış bir konudur. Tek çatı olmasa bile bu haklar zaten verilecek haklardır.

Tek çatı olacaksa 4/B li personel 4924 e geçirilsin.
Yeni haklar verdik diyenler büyük hata yapmaktalar. Madem bir hak kaybı var ve Tek Çatı sizce tek çözüm o zaman neden kötüye doğru bir gidiş yapılıyor. 4/B li çalışan arkadaşlar 4924 e geçirilsin. Bu sayede nakil, eş ve çocuk yardımından hem de giyim yardımından bütün personel yararlanır. Ayrıca maaşlarının yükselmesi sözleşmelinin mağduriyetini bir nebze azaltır.
Tek Çatı tek çatı değildir.
Sağlık SÖZ-SEN olarak bizim gördüğümüz ve mücadelesini verdiğimiz tek çatı modeli sadece KADRO dur. Kadro dışında herhangi bir modeli kabul etmemekteyiz. Elbette ki kadronun alınabilmesi bir mücadelenin ürünü olacaktır. Yıllardır yapılmayan bu mücadeleyi başlatan Sağlık SÖZ-SEN eninde sonunda sonuca ulaşacaktır.

Kadro için yeniden görüşeceğiz.
Sağlık Komisyon başkanı ile yapılan görüşmede sözleşmelilerin sorunlarının çözüme ulaşması için bir daha görüşme yapılacak.
Sayın ERDÖL ile görüşmelerin neticesinde, Sağlık SÖZ-SEN Genel Başkanı Selim YİRİK.; görüşmenin verimli geçtiğini, Sayın ERDÖL ile bir daha ki görüşmede oldukça yol kaydedileceğini söyledi. Ayrıca; Sayın Genel Başkanımız YİRİK, Kadro alınana kadar mücadeleye ve görüşmelere devam edileceğini söyledi.
Sayın Genel Başkanımız Selim YİRİK konuşmasına şöyle devam etti;
Sağlık SÖZ-SEN sorunun değil, her zaman çözümün bir parçası olacaktır. Sorundan nemalanmayacağız çünkü Sağlık SÖZ-SEN sorunu duymuyor, ben de dahil olmak üzere tamamı sözleşmeli olan yönetim kurulu ile sorunu bizzat kendimiz yaşamaktayız,
Sağlık SÖZ-SEN Yönetim kurulu kadro alınana kadar ülkemizin yasama kurumu olan T.B.M.M. ‘de görüşmelerine devam edeceklerdir.
Sağlık SÖZ-SEN Basın Yayın Bürosu. 2010