Anasayfa / Basın Açıklamaları / SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KOLU ÇALIŞANLARI SENDİKASI

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KOLU ÇALIŞANLARI SENDİKASI

2004 yılında gıda denetiminin 5179 sayılı kanun ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yetkisine devredilmesiyle birlikte, aynı kanunun 5. maddesine istinaden Sağlık Bakanlığı’ndan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na geçiş yaptırılan Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin sorunları halen devam etmektedir. Çeşitli özlük hakları, maddi, manevi kayıplar ve yetki kayıplarına uğrayan Çevre Sağlığı teknisyenlerinin hak arayışları 17 EKİM 2009 tarihinde yaptıkları “( TKB ) Çevre Sağlığı Teknisyenleri bilgi paylaşım toplantısı 2009” ile hızlı bir ivme kazanmış olup, sonrasında hazırladıkları kapsamlı raporla da gözler önüne serilmiştir.
Bu çabalar ve girişimler sonucu 18 OCAK 2010 tarihinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı KKGM ve PERGEM ile düzenleyecekleri toplantı sayesinde sonuca ulaşmak tek hedeftir.
Fakat Çevre Sağlığı Teknisyenleri meslek grubunun sorunları sadece Tarım Bakanlığında görev yapanlarla sınırlı kalmamaktadır. Sağlık Bakanlığında görev yapan arkadaşlarında aile hekimliği uygulaması yüzünden yaşadıkları sıkıntılar ve halen dışarıda atama bekleyen binlerce işsiz Çevre Sağlığı meslek lisesi mezununun sorunları çizgiyi çoktan aşmıştır.
Çıktıkları bu hak arama mücadelesinde meslek gruplarının diğer sorunlarına da eğilen Çevre Sağlığı Teknisyenleri Tarım Bakanlığı ile ilk defa oturacakları bu masadan haklarını alarak kalkmak zorundadır. Bu anlamada attıkları her adımda SAĞLIK ÇALIŞANLARI SENDİKASI olarak yanlarında olduğumuz ve bu sorunların aşılmasında takipçi ve harekete geçiren olacağımız kesindir.
Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı birbirleri ile yapacakları ortaklaşa düzenlemelerle sorunlara çözüm bulmaları şarttır.

Memuru hiçe sayan hiçbir iktidar muktedir olmadı!…
Memurun hakkını yiyen hiçbir iktidar bunu hazmedemedi!…

Nihat KÖSE
Genel Başkan