Anasayfa / Basın Açıklamaları / Sağlıkta Şiddet Durmak Bilmiyor.

Sağlıkta Şiddet Durmak Bilmiyor.

Hastanelerde şiddet öyle bir noktaya gelmiştir ki her gün yeni bir şiddet haberi medyaya yansımaktadır.
Son olarak Osmaniye Devlet Hastanesinde beyin cerrahı olarak görev yapan Mustafa Güven hasta yakınları tarafından saldırıya uğramıştır. Zor şartlar altında insanlara hizmet üretmeye çalışan doktorumuza insanlıktan nasibini almamış biri tarafından yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz.

Herkes şunu iyi bilmeli ki sağlık çalışanları bu ülkede her türlü zorlu şarta rağmen metropol şehirlerden mezralara kadar kutsal sağlık hizmetini yürüten cefakar insanlardır. Hizmet üretmeye, insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personeline saldırmak, hakaret etmek çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Böyle bir saldırı kabul edilemez.

Buradan yetkililere de bir çağrıda bulunarak sağlık personeline sizde sahip çıkın diyoruz. Çünkü şiddetin artık insan yaşamına kasteden saldırıya dönüşmeye başladığı hastanelerde, sağlık ocaklarında bir kez daha görülmüştür ki, personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürmektedir. Ne yazık ki hastanelerde yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı gibi bu konuda herhangi bir hazırlıkta yapılmamaktadır.

Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar.