Anasayfa / Basın Açıklamaları / SAYIN BAKANIN, İNCE DUYGULU ÇELİŞKİLİ MEKTUBU

SAYIN BAKANIN, İNCE DUYGULU ÇELİŞKİLİ MEKTUBU

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU, kayıt dönemine yönelik velilerimize hitaben bir mektup yazdı. Çok ince düşünceler ve öneriler içeren mektupta Sayın ÇUBUKÇU, kitapların devlet tarafından verildiğini hatırlatarak kayıt döneminde hiçbir şekilde velilerimizden kayıt ücreti alınmaması noktasında kesin ifadeler kullanmış. Doğrusu, buraya kadar çok hoşumuza gittiğini ifade etmek isteriz.

Ancak sayın bakanımız ülkemizde devlet ilköğretim okullarının hiçbirinin bütçesinin olmadığını sanırım unutmuşlar. İlköğretim okullarımızın kitap dışında: güvenlik problemlerinin olduğu, destek personele ihtiyaç duyulduğu, okulların her yıl fiziki bakım-onarım giderlerinin oluştuğu, eğitim-öğretim donanımlarının eksik olduğu; kırtasiyeye, tebeşire ve temel temizlik malzemelerine ihtiyaç duyulduğu kesindir. Bunun yanı sıra kendilerin yazmış olduğu mektubu bile velilerimize ulaştıracak zarf ve pul masraflarının karşılanamadığını hesaba katmadığını anlamış bulunuyoruz. Sayın bakanımızdan bir güzel mektupta, sayın maliye bakanımıza yazmasını Eğitim İş olarak nacizane öneriyoruz. İnce duygu ve düşüncelerle sayın maliye bakanımızı, her okuldaki öğrenci sayısına göre, okul aile birliği hesabına para göndermesi noktasında ikna edebilir mi? Şunu sormadan da edemiyoruz, Sayın Milli Eğitim Bakanımız duyduğu maliye fobisiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nı nasıl yürütmeyi düşünüyor? Her zamanki gibi yerel kaynaklardan mı karşılanmasını bekliyor? Peki, bu yerel kaynaklar velilerimize ek bütçe oluşturmuyor mu?

Yukarda sıraladığımız sorunlar çözülmedikçe özel okullara ilgi artacaktır. Sayın bakanın mektuptaki ifadeleriyle okullarda yaşanan problemler arasında çok ciddi çelişkiler vardır. Eğitim İş olarak bir an önce, yeni eğitim-öğretim sürecinde bu çelişkilerin bu problemlerin minimuma indirilmesi için hükümetten çok ciddi adımlar bekliyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygılarımızla.

Eğitim İş Şube Yönetim Kurulu Adına

İsa KAYADAN