Anasayfa / Basın Açıklamaları / Sendika İstanbul’da Müdürleri Kandırdı mı?

Sendika İstanbul’da Müdürleri Kandırdı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nda gündem; aynı kurumda 5 yıllını dolduran okul müdürlerinin görev yerlerinin karşılıklı değiştirilmesi. Bazı müdürler rotasyona direniyor, sendikalar ve bakanlık ise yalpalıyor. Bir sendikanın İstanbul Şubesi, rotasyondan kurtulmak için “Sendika İşyeri Temsilcisi” olmayı umut olarak pompalarken, sendikanın Genel Merkezi, ilkeli duruştan söz ederek yazı yayınlayıp şubeleri yalanlıyor.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ortadaki çelişkiye dikkat çekti ve sordu: Sendika müdürleri kandırdı mı?

Türk Eğitim Sen Şubesinin İstanbul’da Kartal, Maltepe ekseninde görev yapan aynı kurumda 5 yılını doldurmuş, rotasyona tabi olacak müdürlere “Sendika İşyeri Temsilcisi” olursanız görev yeriniz değiştirilemez. Değiştirilirse mahkemeden döner deyip okul müdürlerine mavi boncuk dağıttığı, müdürleri temsilci atadığı haberleri Eğitim Bir Sen Şubesini zor durumda bıraktı. Rotasyona karşı çıkan Eğitim Bir Sen üyesi müdür; Türk Eğitim Sen rotasyona karşı üyelerini korumak için sendika temsilciliği dağıtıyor diye sendikasından istifa etti.

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın; (4688/18)Kanun; ”…Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini haklı bir sebep olmadıkça ve sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez” demektedir. Herkese ayırım yapılmaksızın yönetmelikle uygulanacak rotasyonda sebep ve gerekçe açıktır. Kimse sendikasından dolayı ayrıcalıklı hale gelemeyeceğine ve kapsam dışında kalamayacağına göre bunu umut kapısı olarak pazarlayarak üye yaptırmak sendikacılığa ne kazandıracaktır” diye sordu.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi yapılan yanlışı fark etmiş olmalı ki 10.07.2010 tarih ve GTS.350.00/1578 sayılı “Rotasyon” başlıklı yazı ile şubelerini uyarmış ve adeta yanlış yoldasınız “sakın ha!” demiştir diyen Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; “İstanbul’da müdürler kandırıldı mı” diye sordu.

Haber:şube sekreterliği