Anasayfa / Basın Açıklamaları / Seyhan Belediyesi İlköğretim Okuluna ve Öğretmenlerine Patlayıcı Madde İle Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz.

27.10.2010 Çarşamba günü anlaşılmayan bir nedenden dolayı okul önüne atılan patlayıcı madde ile yapılan saldırı sonucu Özlem KOÇKAL, Dilek KAZAN, Berrin GÜRSES ve Şule BOZDAĞ isimli öğretmen arkadaşlar hafif yaralanmışlardır.

Seyhan Belediyesi İ.Ö.O’na dönük benzer saldırılar geçmişte de yaşanmış olduğu bilinmektedir. Bu tür saldırılar sağlıklı olması gereken eğitim öğretim ortamını öğretmenler, öğrenciler ve veliler yönünden olumsuz etkilemektedir.

Mahalle halkı başta olmak üzere bu tür spekülatüf eylemlerin herkese zarar vereceği bilinmelidir.

Okul öğrencilerine yapılacak aşının bir infiale yol açtığı görülmektedir. Öğrencilerin daha sağlıklı olmaları için bütün okullarda gerçekleştirilen aşı uygulamasının mahalle halkına tekrar tekrar anlatılması önemlidir. Kısırlaştırma v.b dedikodularla infial yaratmanın kimseye bir faydası olmayacağı, bu tür saldırıları hiçbir zaman haklı kılmayacağı bilinmelidir.

Seyhan Belediyesi İ.Ö.O öğretmenlerine ve öğrencilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, konuyla ilgili Eğitim Sen olarak gerekli müdahalelerde bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz. Saygılarımızla.

Eğitim Sen Adana Şube Yönetim Kurulu adına

Güven BOĞA