Anasayfa / Basın Açıklamaları / ŞİMDİDE MAHALLE BASKISI!

ŞİMDİDE MAHALLE BASKISI!

Türban dayatmasının ilköğretime ineceği hükümetin ve YÖK’ün son tutumlarından belliydi. Adeta “Perşembenin gelişi Çarşamba’dan belli olduğu gibi…” Masum bir istek gibi görünen durum Türkiye Cumhuriyet’inin temel değerleriyle, hukuk’un üstünlüğüyle hiçbir şekilde örtüştürülemez ve hoş görülemez.

Eğitim İş olarak kaygımız şudur ki: mahalle baskısının son süreçte, hukukun, yönetmeliğin önüne geçirilmeye çalışılmasıdır. Bir başka kaygımızda bu örneklerin artabilecek olmasıdır. İktidar türban konusundan 8 yıldır siyasi olarak nemalandı. Halen de sürdürmeye devam ediyor. Her türlü çoğunluğa sahip iktidar uzlaşmacı bir yöntem izlemeli, uzlaşır gibi yapmamalıdır.
Eğitim İş olarak dileğimiz; parlamento konuyu ortak iradesiyle çözmeli, bu konu Türkiye gündeminden düşürülmelidir. Eğitim İş’in ilköğretim sürecine bakışı çok berraktır: eğitim-öğretim karmadır. Öğrenciler, Atatürk İlke ve Devrimlerine, yurtseverlik anlayışı içerisinde yetiştirilirler. İlköğretim düzeyinde ki kız öğrenci veya erkek öğrenci genelgeyle belirlenmiş kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadır. Türkiye’nin, Cumhuriyet değerlerine, ulusal değerlerine, bölünmez bütünlüğüne karşı, eğitim yuvalarını ve masum çocukları alet edenleri kınıyoruz. Onları vicdanlarıyla hesaplaşmasını öneriyoruz.

ŞİDDET KULLANILARAK ÇÖZÜM BULUNMAZ

Sarıçam ilçesinde bir ilköğretim okulunda öğretmen arkadaşımıza sonradan şizofren hastası olduğu anlaşılan bir şahıs tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ve okul idaresini, zamanında ve akılcı tedbirler geliştirerek başka örneklerin yaşanmasını önlemelerini bekliyoruz. Saldırıya maruz kalan arkadaşımızın Eğitim İş Adana Şubesi olarak; maddi, manevi ve hukuki konularda yanında olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bir eğitim yuvasında, masum çocuklarımızın önünde, bu tür durumların yaşanmamasını diliyor, eğitimin saç ayaklarını oluşturan okul yönetimleri, öğretmenleri, özellikle veli ve öğrencileri sağduyulu, iletişime açık, hoşgörülü ve kibar olmaya davet ediyoruz. Mağdur arkadaşımızın öğrencileri önünde, incinen yüreğini tamir etmek için yetkililerin gerekli girişimleri yapacaklarını da umut ediyoruz.

Eğitim İş Adana Şube Yönetim Kurulu Adına
İsa KAYADAN