Anasayfa / Basın Açıklamaları / SINAVDA AMPUL AMBLEMLİ AKP PROPAGANDASI

SINAVDA AMPUL AMBLEMLİ AKP PROPAGANDASI

AKP iktidarı ve yandaşları her fırsatta partizanlık yapmayı marifet sanmakta, her seferinde de suçüstü yakalanmaktadır. Ancak her defasında pişkinlikle olayı saptıracak bir açıklamayla savuşturmaya çalışmaktadır.

Ücretsiz dağıtılan okul kitaplarında AKP propagandası yapmaktan tutun da, öğretmenlere uygulanan ‘İntel Öğretmen Programı Temel Kursu’ kitaplarına ve öğrencilere yönelik seviye belirleme sınavı soru kitapçıklarına kadar AKP’nin amblemi olan ampul kullanılarak ‘bilinçaltı reklamcılık modeli’ ile parti reklamı yapılmaktadır. Milli Eğitim her yönüyle AKP tarafından siyasete alet edilmektedir.
Son olarak Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle ilköğretim öğrencileri için özel bir kuruluşun hazırladığı seviye belirleme sınavı soru kitapçığında yer alan bir sorunun yanıt seçeneklerinin arka planında AKP’nin amblemi ampul kullanılmıştır.

Aynı anlayış hazırlanan sınav sorularında da zaman zaman sürdürülmektedir. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e saldırmayı marifet sayan anlayışlar, bu tür uygulamalarıyla rejimle olan kavgalarını sürdürmektedirler.

Eğitim-İş olarak yapılan bu tür uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı gerekli denetimi sağlamaya, ilgililer hakkında işlem yapmaya, Bakan Nimet Çubukçu’yu da bakanlığıyla daha yakından ilgilenmeye çağırıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, AKP’nin tarikat ve cemaatlerin cirit attığı bir alan olmaktan kurtarılmalıdır.

Yüksel Adıbelli
Genel Başkan