Anasayfa / Basın Açıklamaları / SÖZDE DEĞİL ÖZDE SAMİMİYET

SÖZDE DEĞİL ÖZDE SAMİMİYET

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak da bilinen ve 24 Temmuz Basın Bayramı olarak anılan günü kutladı.Mustafa UĞUR’un Basın Bayramı ile ilgili yayınladığı mesaj şu şekilde;

Basın, iletişim araçlarının mihenk taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Bu nedenledir ki basına uygulanan sansürler ülkemizi çağdaş seviyeden uzaklaştırmak, dikta rejiminde yönetiliyor havası katmaktan ibaret olarak anılmasını sağlar.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin müşterek sesidir.Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlıbaşına bir kuvvet, birmektep, bir rehberdir.” Diyerek basının üstünlüğünü ve önemini, ülkemizdeki görevini anlatırken özellikle AKP iktidarı döneminde basına karşı oto sansür uygulanmış, basında sansürün kaldırılış tarihi olan 24 Temmuz Basın Bayramı’nın ilkeleri de adeta yok sayılmıştır.

Biz Türk Eğitim-Sen camiası olarak, kimi siyasi iradeler gibi basına gizli baskı uygulayıp ardından ekranlarda gülücükler atan bir tavrı her zaman reddetmiş, basına kaşı sözde değil özde samimiyet uygulamasını tercih etmiş bir kurum olarak tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyoruz.