Anasayfa / Basın Açıklamaları / Sözleşmeli Personele Yolluk Ödenecek

Sözleşmeli Personele Yolluk Ödenecek

Sağlık Sen üyesi Sözleşmeli personelin açtıgı davada davacının Harcırah Kanunu hükümlerinden yararlanma hakkı olduğuna karar verildi. Zonguldak’tan Burdur’a becayiş yoluyla tayin olan, Sağlık Sen üyesi 4/B’li acil tıp teknisyeni idareye yolluk talebinde bulundu.

İdarenin sözleşmeli sağlık çalışanına olumsuz yanıt vermesi üzerine Sağlık Sen Hukuk Bürosu, Isparta İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Davayı görüşen Mahkeme, sözleşmeli personelin de Harcırah Kanunu hükümlerinden yararlanması gerektiğine karar vererek, kamudan.com sözleşmeli personele yolluk ödemesinde bulunmayan idarenin işleminde hukuka uyarlık bulunmadığını belirtip, kararı iptal etti.

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, 657 Sayılı Kanun’la kamu çalışanlarına tanınan yolluk hakkından sözleşmeli personelin yararlanmamasının büyük bir haksızlık olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yargı kararı, birçok konuda ayrımcılığa tabi tutulan sözleşmeli personelin bu konuda da yaşadığı adaletsizliği ortaya koyması açısından önemlidir. Sendikal ve hukuksal zeminde bu adaletsizliklerin ortadan kalkması için yoğun gayret kamudan.com sarf ediyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika konumunu daha da güçlendirerek 2010 yılına da taşıyan sendikamızın, önümüzdeki süreçteki öncelikli mücadele konusu sözleşmeli uygulamalarının sona erdirilmesi olacaktır.”

İşte mahkeme kararı;