Anasayfa / Basın Açıklamaları / SÜRGÜN GİBİ TAYİNE KİTLESEL PROTESTO!

SÜRGÜN GİBİ TAYİNE KİTLESEL PROTESTO!

AKP hükümetinin Sağlık Emekçilerine yönelik partizan tutumunu protesto etmek için bugün (Salı) saat 15.30 da İl sağlık müdürlüğünün önünde kitlesel basın açıklaması yapan SES İl temsilciliği üye ve yöneticilerine kitlemizle destek verdik.
SES Genel Başkanının da katıldığı kitlesel basın açıklamasında AKP’li İl Yöneticilerinin genelde tüm emekçilere özelde sağlık emekçilerine yönelik şiddet, baskı, sürgün uygulamaları kamuoyuna teşhir edilirken Niğde de yaşanan son olayların sağlık emekçilerinin sabrını taşırdığı ifade edildi.
SES Niğde İl Temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi Cuma Çelik arkadaşımızın keyfi olarak Çiftlik İlçesine atanması kitle tarafından atılan sloganlarla sık, sık protesto edildi SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun İsrail Siyonizm inin son gaddarlık örneğini kınayarak başladığı konuşmasını “sağlık emekçilerinin son günlerde yaşadığı baskıları ifade ederek bu baskılara örgütlü gücümüzle İktidarın anladığı dilden yanıt vereceğiz, diyalog yolunu kapatanları halkımıza teşhir edeceğiz” dedi.
Kitlesel basın açıklamasına Niğde KESK bileşenleri başta olmak üzere CHP il yöneticileri, Niğde Halkevleri yönetimi destek sundu.
Kitlesel basın açıklamasının ardından Niğde SES Temsilciliği binasına geçilip, saat 17 de değerlendirme toplantısı yapıldı. Ülke ve emek gündeminin ele alındığı toplantıda genel başkan Bedriye Yorgun sendikal mücadelenin dayanışmacı çizgiden direnişçi bir hatta sıçrama yapması gereğine vurgu yaptı. Yoğun programı nedeniyle saat 18 de otobüsle Niğde den ayrılacağını belirten SES genel başkanı Bedriye Yorgun’u SES ve Eğitim Sen Niğde yöneticileri gelip destek vermesine teşekkür ederek Niğde şehirlerarası otobüs terminalinden Ankara ya uğurladı.
Göksel Rıza Özkan
Niğde Eğitim Sen Başkanı