Anasayfa / Basın Açıklamaları / TAKSİM’DEKİ SALDIRIYI KINIYORUZ!

TAKSİM’DEKİ SALDIRIYI KINIYORUZ!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, İstanbul’da gerçekleşen ve 32 kişinin yaralanmasına neden olan “canlı bomba” saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı.Akyıldız açıklamasında şunları söyledi:

“İstanbul Taksim Meydanı’nda 31 Ekim 2010 tarihinde meydana gelen ve 12’si sivil olmak üzere 22 vatandaşımızın yaralandığı “canlı bomba” saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Özellikle Cumhuriyetimizin kuruluşu nedeniyle planlanan törenler öncesinde böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hareket edildiğini göstermektedir. Unutulmamalıdır ki yapılan saldırılar bizim birlik ve bütünlüğümüzü daha da artıracaktır. Hainlere bizim huzurumuzu bozma fırsatı verilmeyecektir. Güvenlik güçlerini hedef olan bu saldırının faillerinin hak ettiği cezayı bulacaklarına inanıyoruz.

Saldırıda yaralanan güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”