Anasayfa / Basın Açıklamaları / ‘TCDD de ünvanlar neden verilmiyor?’

‘TCDD de ünvanlar neden verilmiyor?’

TCDD Kurumu ülkemizin olmazsa olmaz kurumlarından biridir. Yapılan bazı yanlış icraatlar personelin hak kaybına uğramasına neden olabilmektedir. Bunlardan biride 2004 yılında yapılan bir uygulamadır.Makasçı, manevracı, gardfren ve kondüktörlük unvanları hiyerarşik bir sıralama içindeydi. Yıllarca makasçı ve manevracı olarak çalışmış gardfrenler kondüktörlüğe atanmayı beklemekteydi.

Fakat 2004 yılında bu üç unvanın Tren Teşkil Memuru olarak birleştirilmesiyle garfdfrenlerin kondüktör olabilme hakları ellerinden alınmış oldu.

2004 yılından beri Ulaşım Hak-Sen olarak bu konuyla yılmadan ilgilendik. Bu personelin sözcüsü olduk. Bu mağduriyeti anlatmak için onlarca açıklama yaptık ve gazete sütunlarında bu konuya değindik. Internet sitelerine girenler bizlerin bu çalışmalarını tarihleriyle birlikte kolayca bulabilirler.

Oluşturduğumuz kamuoyu ile yetkililere demokratik baskı uyguladık. Biz bunları yaparken sessiz kalan yetkili sendikalar dünyanın yuvarlak olduğunu yeni keşfetmiş gibi bu konuyla ilgili görünmeye başlamışlardır.

Bu hak mağduriyeti karşısında kör, sağır ve dilsizi oynayanlar ne oldu da tribünlere oynamaya başladılar.

Yapılan yanlışlığın düzeltilmesi ve haksızlığın giderilmesi için kondüktörlük kursu açılmıştır. Bu kursa katılan gardfrenler kursu bitirmiş olmalarına rağmen halen atama krizi ile karşı karşıya kalmışlardır.

2004 ten beri mağdur edilen gardfrenler artık mağdur edilmemelidirler.

2004 yılından önce kondüktörlük sınavını kazanmış ve halen ataması yapılmayan personel dahi bulunmaktadır.

Bu personel iş yerlerinde halen eski görevlerini yapmaktadırlar.

Personeli yılgınlığa iten bu haksızlığın bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.

Ulaşım Hak-Sen kadroları bu konunun ısrarlı takipçisidir.

Bu haksızlığın giderilmemesi karşısında hukuki işlemleri başlatacağımızdan kimşsenin şüphesi olmasın.

Tüm kamuoyuna duyurulur.

Tuncay ALTUN