Anasayfa / Basın Açıklamaları / TCDD FAAL PERSONELİ AŞIRI YIPRATILMAKTADIR.

TCDD FAAL PERSONELİ AŞIRI YIPRATILMAKTADIR.

Ulaşım Hak-Sen Genel Başkanı Tuncay Altun Ankara da sendika hukuk danışmanı Avukat Fahri Özmuk ile birlikte TCDD çalışanları hakkında 15.11.2010 tarihinde Ankara 16. idare mahkemesine açmış oldukları dava hakkında yazılı açıklama yaptı.TCDD FAAL PERSONELİ AŞIRI YIPRATILMAKTADIR.

Altun “399 Sayılı KHK ye göre çalışan kamu görevlileri 12/24 ve 12/12 çalışma saatlerine göre çalışmaktadır. Bu şekilde çalışan kamu görevlileri 1 aylık çalışma sonucunda 657 ye göre çalışan kamu görevlilerine göre % 50 daha fazla mesai yapmaktadır. Ayrıca 1 gün gece 1 gün gündüz çalıştıkları için sosyal hayata adaptasyon zorlukları çekmektedirler. Bu durum faal personeli hem aşırı yormakta hem de aşırı yıpratmaktadır.” dedi.

FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ KOMİKTİR.

Altun sözlerine şöyle devam etti: “657 ye göre çalışan memurlar haftalık 40 saat çalışmaktadırlar. TCDD çalışanların normal olmayan bir çalışma şekline yönetmelikle mahkûm edilmiş olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu fazla çalışmanın karşısında ödenen komik fazla mesai ücreti bir karşılık olarak gösterilmektedir. “

FAZLA MESAİ ZORUNLU OLAMAZ

Altun fazla mesainin sürekli ve zorunlu olmasının içinden çıkılamaz zorlukları beraberinde getirdiğine işaret ederek memurun bu çalışma şartları karşısında ne yapacağını bilemez bir duruma geldiğinin altını çizdi.
Altun sözlerine şöyle devam etti:
“ILO çalışma şartlarına göre de uygun olmayan bu çalışma şartlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Memurun zorla bu şartlar altında çalıştırılması insan hakları açısından da uygun değildir.

BU YÖNETMELİK İPTAL YA DA REVİZE EDİLMELİDİR

Ulaşım Hak-Sen Genel Başkanı Tuncay Altun sendika olarak bu yönetmeliğin iptalini ya da çalışanlar menfaatine revize edilmesini ve TCDD faal personeline aşırı yıpranma zammı ödenmesini talep ettiklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:
“Fazla çalışmalar gönüllük esasına göre olmalıdır. Personel yetersiz ise personel alınmalıdır. Böyle gelmiş böyle gider diye düşünmek yanlıştır. Aşırı yıpranma zammı acilen yapılmalıdır.
Ulaşım Hak-Sen olarak bu işin peşini bırakmadan hukuki mücadelemizi kararlılıkla sonuna kadar devam ettireceğiz. Türk yargısına güvenimiz ve inancımız tamdır.”

ULAŞIM HAK-SEN BASIN BÜROSU