Anasayfa / Basın Açıklamaları / TEHLİKENİN FARKINDA MISIN? CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIK!

TEHLİKENİN FARKINDA MISIN? CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIK!

Ülkemizin son derece duyarlı bir dönemden geçtiği, açıkçası karşı devrimci güçlerle bir iç hesaplaşmanın yaşandığı böyle bir zamanda; dünyada emperyalizme karşı verilen ilk ulusal kurtuluş mücadelesini yaratan Türk Ulusunun; büyük fedakârlık, bedel ve özverileriyle, Türkiye’de yaşayan bütün milli unsurları “Ulus” çatısı altında birleştiren, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurduğu Cumhuriyetimizin, kuruluşunun 87. yıl dönümünü kutlayacak olmanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz.

Ancak; yüce önderimiz Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan saldırıların alabildiğine arttığı görülmektedir. Bu tehditlere ve saldırılara karşı bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olunması zorunluluğu vardır. Çünkü Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te Şanlıurfa’da Türkiye Halkının şamarını yiyenlerde kuyruk acısı vardır. O emperyalist güçlerin yerli işbirlikçileri bugün de iş başındadır. İşte bu sebeplerden dolayı da bizler vatansever kamu emekçileri olarak fazlasıyla kaygılıyız. *
Emek sömürüsünün alabildiğine pervasızlaştığı, milletimizin ulusal onurunun dışarıdan emperyalist, içerden işbirlikçi hamlelerle ayaklar altına alındığı bir ortamda, “türban” gibi, anadilde eğitim gibi gerici taleplerle Türk Ulusunu kamplara ayırma ve çatıştırma amaçlı suni gündemler yaratılmakta, halkın etnik ve dinsel açıdan bölünmesi istenmektedir. Eğitim İş kurulduğu günden beri bu oyunu görmekte ve uyarmaktadır: Dün işgal altındaki Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirenler bugün kendi yurdumuzda Türk kadınının başına “türban” geçirmeye çalışmaktadır. Bizler, yurtsever kamu emekçileri olarak çok iyi bilmekteyiz ki, bugün ‘dinler arası diyalog’ adı altında inancımıza saldıranlar, açılım ve daha fazla özgürlük yalanlarıyla Cumhuriyetimize kastedenler başta ABD ve AB emperyalizmi olmak üzere bunların içerde ve dışarıdaki özellikle okyanus ötesindeki işbirlikçileridir.*
Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Anadolu’nun bozkırında filizlenen cumhuriyet, Anadolu’da yaşayan halkın kötü yazgısını yenmiştir. Yaşama geçirilen cumhuriyet, ne bir sınıfın, ne de bir zümrenin cumhuriyetidir. Atatürk’ün deyişiyle “Cumhuriyet sessizlerin sesi kimsesizlerin kimsesidir”. Ulusun egemenliğine dayanan bir yönetimdir. Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk’ün “ulusal egemenlik” ilkesi, günümüzde kimilerinin zannettiği gibi meclisteki çoğunluğun istediğini yapma özgürlüğü demek değildir. *
Biz inanıyoruz ki, İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacak, bu oyunlara gelmeyecektir. Türk Ulusu, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; ulusumuzun büyük fedakârlık ve özveri göstererek devrimle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, ‘ulus devlet’ yapısı içinde korumaya ve sonsuza değin yaşatmaya kararlıdır. *
BİRLEŞİK KAMU İŞ’e bağlı EĞİTİM-İŞ, BİRLEŞİK SAĞLIK İŞ, BİRLEŞİK BÜRO İŞ, YEREL İŞ ve TARIM ORMAN İŞ sendikaları olarak; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda görev almış olan silah arkadaşlarını ve tüm devrim şehitlerimizi saygıyla, şükranla ve minnetle anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.
Mehmet Balık
Eğitim İş Antalya Şube Başkanı