Anasayfa / Basın Açıklamaları / TEK BAŞARI TURİZM YA DİĞER ALANLAR ?

TEK BAŞARI TURİZM YA DİĞER ALANLAR ?

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR, Nevşehir’in İl oluşunun 56. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. UĞUR’un mesajı şu şekilde;Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, 20 Temmuz 1954 tarihinde 6429 sayılı yasa ile ilçelikten il haline getirilen Nevşehir’in her geçen gün değişen çehresi ile 56.yıla erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İl olduğu günden beri turizm alanında her geçen gün ivme kazanarak büyük bir pay ve söz sahibi olan Nevşehir, maalesef ki bu başarısını diğer alanlarda gösterememenin de acısını uzun yıllar çekmiştir.

Anadoludaki dönemin en önemli Külliyelerinden biri olan Damat İbrahim Paşa Külliyesini ve içinde en önemli medreseleri barındıran ilimiz maalesef ki Osmanlı dönemimdeki bu başarısını ileriki yıllarda gösterememiş ve kendi ismini taşıyan bir üniversiteye ancak 2007 yılında kavuşabilmiştir.

Zira aynı şekilde Nevşehir, sanayileşme sürecini tamamlayamamış, organize sanayi bölgesini uzun yıllar kuramamış, memleketin insanına ekmek kapısı açılamayarak, üretim imkanları sağlanamayarak iradesi ve nüfuzu yetersiz kalan siyasetçilerin adeta zıplama tahtası gibi kullanılmıştır.

İlin gençlerini sportif faaliyetlere yönlendirmek ve yeteneklerini birçok ilde göstermek adına açılan spor kulüpleri yıllarca kaderine terkedilmiş, ilgili hiçbir yönetici tarafından destek gösterilmeyerek bu alan da tıkanmıştır.

Turizm alanı hariç hiçbir alanda başarı elde edemeyen Nevşehir sürekli olumsuzluklarla anılmış bir il olarak tarihte yerini almıştır. İlin en yetkili organları olan milletvekillerimiz ilimize yatırım getirememiş, ilgili bakanlıkların dikkatini çekecek projeleri de dile getirememişlerdir.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, 56. yıla ulaşmanın adeta buruk sevincini yaşamaktayız, isteğimiz odur ki nice 56. senelerce ilimiz; çok daha gelişmiş, toplumun her kesimi kenetlenmiş, proje ve yatırımlara doymuş, tarımdan sanayiye, spordan eğitime her alanda başarılar ile anılacak günleri yaşasın.