Anasayfa / Basın Açıklamaları / TEKEL İşçilerine Destek Verdiği İçin Okuldan Atılan Öğrencilerimizin Yanındayız!

İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nde, Tekel işçilerinin Ankara’da direnişte oldukları sırada, 25 Şubat günü destek etkinliği düzenledikleri gerekçe gösterilerek 24 öğrencinin Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği’nin 13-c maddesi gerekçe gösterilerek okul ile ilişiği kesilmiştir. Öğrencilere ‘ders boykotu’, ‘slogan atmak’ ve ‘öğretmenlere karşı gelmek’ gibi gerekçelerle tasdikname verilmiştir.

25 Şubat 2010 tarihinde Mehmetçik Lisesinde okuyan 200 öğrencinin TEKEL işçileriyle dayanışma sergilemesi sırasında okul yönetimi öğrencileri tehdit ederek etkinliği bitirmelerini istemiş, ardından önceden belirlendiği belli olan 24 öğrencinin okulla ilişiği kesilmiştir.

TEKEL işçilerinin Ankara’da sürdürdükleri onurlu direnişe Türkiye’nin dört bir yanından verilen destek ve dayanışma kamuoyu tarafından bilinmektedir. AKP Hükümeti ve destekçileri dışında neredeyse tüm Türkiye’nin desteği almış olan TEKEL işçileriyle dayanışma içinde oldukları için 24 öğrencinin okuldan atılması kabul edilebilir bir durum değildir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu kararı, TEKEL direnişinden ve bu direnişin sahiplenilmesinden duyulan rahatsızlığın açık bir ifadesidir.

Eğitim Sen, bütün imkânlarıyla son derece haklı ve duyarlı bir davranış sergileyerek kendilerine yakışanı yapan öğrencilerimizin yanındadır. Öğrencilere verilen cezaların geri alınması için gerekli girişimlerimiz başlamıştır ve sürmektedir. Yaşanan bu haksız uygulama karşısında öğrenci ve velilerimiz yalnız olmadıklarını bilmelidir. Söz konusu karar geri alınmalı, TEKEL işçilerinin haklı ve meşru eylemleri karşısında gelecekte tıpkı TEKEL işçileri gibi güvencesiz çalışmamak kaygısıyla hareket edip duyarlılık gösteren öğrencilere cezalandırma yerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür edilmelidir

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu’nun açıklaması.