Anasayfa / Basın Açıklamaları / Tüm Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Karakaşlı, “Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. “ dedi.

Dünya Çocuk Günü’yle ilgili basın açıklaması yapan Tüm Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Karakaşlı, “Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çocuklarına önem vermeyen ülkelerin geleceği karanlıktır “ dedi.Her Yılın Ekim Ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü’yle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Tüm Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Karakaşlı şöyle dedi:

“Çocuklar yarınlarımızdır. Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çocuklarına önem vermeyen toplumların geleceği karanlıktır.
Bugün dünyada her gün 30 bin çocuk ölüyor. Dünya insanlığı yılda 10 milyondan fazla çocuğu her yıl toprağa veriyor.
İsrafın bu kadar çoğaldığı, hayvan sevgisinin abartılı noktalara getirildiği dünyamızda, bakımsızlıktan, açlıktan, hastalıktan ve soykırımlardan ölen bunca insanın yılda birkaç kez hatırlanıyor olması soruna çözüm getirmemektedir.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), kurulduğu 1954 yılından bu yana yaptığı çalışmalarla maalesef yeterince faydalı olamamıştır.
Çocuklara sahip çıkmanın sadece bir-kaç devletin, bir-iki kuruluşun değil tüm dünya insanlığının bir görevi olduğu bilinci yaygınlaştırıldığında ancak yarınlarımıza daha güvenle bakmak mümkün olacaktır.
Ayrıca uluslar arası kuruluşların dünya sorunlarına şaşı bakmaktan vazgeçmeleri temel şartlardandır. Gelişmiş devletlerin, her konuda olduğu gibi çocuk konusunda da batılı-doğulu, ya da siyah-beyaz ayrımı yapmaktan artık vazgeçmeleri gerekir. Ölen her çocuk insan geni taşımaktadır. Evrensel tüm haklardan yararlandırılmalıdır.
Filistin’de babasının arkasında tir tir titreyerek saklanan ve birkaç saniye sonra da İsrail askerlerinin kurşunlarıyla katledilen çocuk için tüm dünya ağlayabilmeli ve derhal bir çözüm üretebilmelidir.
İsrail bombalarının korkusuyla çenesi zangır zangır titreyen çocuk için kılını kıpırdatmayanların yarınlardaki dünya barışından emin olmamaları gayet normaldir.
Türk Milletinin sicilinin çocuklar konusunda temiz olduğunu belirten Ahmet Karakaşlı şöyle devam etti:
“Türkiye tarihinin her döneminde çocuklara sevgi ve şafkatle muamele etmiştir. Savaşlarda yetim kalan düşman çocuklarını bile aç açık bırakmayan bir ecdadın torunları olmaktan gurur duyuyoruz.
İstiklal Harbimizin hemen ardından Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927’de 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı ilan etmesiyle Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Egemenlik Bayramını Çocuklara armağan etmesi Türk Milletinin evlatları için çok manidardır.
Dünyada Ulusal Egemenlikle Çocuk Bayramını yan yana getirebilmiş tek millet olmaktan dolayı onur duyuyoruz.
Kendi ulusal egemenliğimizi ve çocuk bayramımızı Tüm Dünya Çocuklarıyla birlikte kutlamaktan dolayı da çok bahtiyarız”
Ahmet Karakaşlı, çocuk eğitimiyle sağlık ve gelişiminin anne karnında başlaması gerektiğini belirterek “her çocuğun sağlıklı doğması ve huzurlu büyümesi için gerekli ortam devletçe oluşturulmalıdır. Yeni nesiller sağlıklı doğar büyür ve gelişirse ülkemizin ve milletimizin yarınlarına daha bir güvenle bakabilmemiz mümkün olacaktır.
Çocuklar sakat doğmasın, hastalıktan bakımsızlıktan ölmesin, gıdasızlıktan eksik gelişmesin. Huzurlu bir ortamda büyüsün. Büyüklerin kavgasının bedelini çocuklar ödemesin.
Çocuklar çocukluğunu çocukluk devresinde çocuk gibi yaşasın ve yaşatılsın.”

Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Merkezi
E-Posta: tumegitimbirsen@e-mail.com.tr

1 Yorum

1. Sayın KARAKAŞLI Hocam. Yarın belli olacak listeler İnşallah. Biz SENİN her zaman doğru davalar içinde yer aldığını sadece hizmet için bir işe niyetleneceğini, hiçbir zaman menfaat peşinde koşmadığını, ne kendini ne de bizleri utandıracak, yüzümüzü kızartacak işlerin içerisinde olmadığını biliyoruz ve aday olsan da olmasan da zaman-mekan-mevki-sıfat ayırdetmeksizin hizmetlerine devam edeceğine yürekten inanıyoruz. ALLAH hakkında herzaman sadece HAYIRLISINI NASİP etsin. SENİ SEVİYORUZ NAZİLLİ’NİN DİK DURUŞLU YILMAZ SAVUNUCUSU. Herkes bilsin ki bugüne kadar bu siteden ne yorum yaptıysam HOCAM HAKKINDA, en ufak bir abartı dahi yer almadı yorumlarımda ve hatta eksik kalan, dilimin dönmediği, kalemimin yazmadığı daha nice cevherleri vardır HOCAMIN. Bizler, öğrencileri, öğretmen arkadaşları, ailesi, çevresi hepimiz şahidiz ki (ALLAH’ta şahittir hizmetlerine) hiçbir şart ve koşul altında taviz vermeden, yılmadan yorulmadan, küsmeden küstürmeden, kendisini kırsalar incitseler bile kırmadan incitmeden doğru bildiği davada yürüyüşünü sürdürmüştür. Büyük dava adamı Ahmet Hocam; ALLAH doğru ve hak bellediğin ve bana da gösterdiğin davanda en hayırlı kulvarda yürümeyi nasip etsin ve hak olan davandan şaşmadan sapmadan YOLUNU AÇIK ETSİN. ALLAH YARDIMCIN OLSUN