Anasayfa / Basın Açıklamaları / TÜRK EĞİTİM-SEN ANTALYA 2 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞININ “CAMİLER HAFTASI”BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Çok kıymetli Manavgatlılar,basınımızın değerli temsilcileri, Camilerimiz”Mabetlerimiz”Yüce Yaradanımızın evleridir.Biz Müslümanlar tarih boyunca her fethettiğimiz yere çil çil kubbeler serpmiş,asla sömürge düşünmemiş,”İlayı Kelimetullah” için cihat etmiş bir milletiz.Camilerimiz bizim olmazsa olmazlarımızdır,evimiz için gösterdiğimiz titizliği camilerimiz için de göstermek durumundayız;çünkü camiler,çevre temizliği,fertlerin giyim kuşamları o millet için bir göstergedir.

“Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli,
Değmesin mabedimin üstüne nâ-mahrem eli,
Bu ezanlar –ki şehadetleri dinin temeli-
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli”diyen milli şairimiz ibadethanelerin ve dolayısıyla kutsal vatanın her karış toprağında biz Müslümanların ibadet edebildiği için vbütün vatan topraklarının bir mabet olduğu;ibadethanelerimize ve topraklarımıza düşman ayak basamaması için yüce Yaradan’a yalvarmıştır.
Ülkemiz üzerinde değişik adlar altında misyorlik faaliyetlerinin cirit attığı peş peşe kiliselerin açıldığına buralara sözde masumane ibadet için gelenlerin “Pontus Cumhuriyeti”yazan tişortlarla dolaştıkları,emellerimizin yarısına ulaştık beyanları bizlerin kulağına küpe olmalı,İbadethanelerize ve kutsal kitabımız Kur’an-ı gerekli önemi vermemizi bir kez daha hatırlatmaktadır.Yani şairin dediği gibi :
Doğrudan doğruya Kur’an’dan alıp ilhamı,
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam’ı.”diyor ve şunları niyaz ediyorum.Allah milletimizin soysuzlaşmasına,vatanımızın bölünmesine,ezanları susmasına inşallah izin vermez.Bu duygularla “Camiler Haftasını kutluyor,başta din görevlileri ve Müslüman Türk Milleti’ne başarı ve mutluluklar diliyorum.

Fethi KURT
Türk Eğitim Sen