Anasayfa / Basın Açıklamaları / Türk Eğitim Sen Antalya Güven Tazeledi

Türk Eğitim Sen Antalya Güven Tazeledi

4. Olağan Şube Genel Kurulumuzu hayırla, başarıyla tamamladık. İlimizin üye sayısı bakımından en büyük sendikası olan Türk Eğitim Sen’in şube genel kurulu birlik ve beraberlik içerisinde yapılmış olması son derece önemli ve dikkat çekicidir.

Şube genel kurulumuzu değerlendirecek olursak, esasen, bir çok sivil toplum kuruluşuna ilham verecek sonuçlar çıkarılabileceği görülecektir. Şube genel kurullarımızda en dikkat çekici durum, birden çok listenin yarışmasıdır. Ancak, bu yarış genel kurullarda sona ermiş, hep birlikte kararlılıkla mücadeleler kaldığı yerden birlik ve beraberlik içerisinde davam etmiştir. Bu kurulumuzdan sonrada bu şekilde olmuştur.

Şube genel kurulumuzda birden çok listenin yarışması, şubemizde yönetime talip olan çok sayıda kişinin bulunduğunu, dolayısıyla teşkilatımızdaki dinamizmi gösteren önemli bir göstergedir. Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen mücadeleci özelliğiyle dikkat çeken, yanlışların üzerine cesurca giden ülkemizin tek sendikası görünümündedir. Hiç kimseye makam mevki dağıtmayan, gayri ahlaki sözler vermeyen, sadece doğruları yapacağı sözünü veren bir sendikanın yöneticiliğini yapabilmek, bu devirde ateşten gömlek giymekle eşdeğerdir. Hal böyle iken, Türk Eğitim Sen yöneticiliğine talip olunması Türk Eğitim Sen’in gücünü ve bu gücün kaynağını da ortaya koyan bir durumdur.

Teşkilatlar, üye ve yöneticilerinin fedakarlığı oranında başarılı olan, büyüyen ve gelişen yapılardır. Fedakarlık yapamayan, ben duygusunun tüm benliğini kapladığı insanlardan oluşan, güne ve şartlara göre hareket eden kişilerden oluşan yapıların varlığı ve gelişmesi de sağlıklı olmayacaktır. Buradan hareketle, Türk Eğitim Sen Antalya 1 No’lu Şubemizin geleceğine dair hiçbir kuşkumuz bulunmamaktadır. Sahipliğni binlerin yaptığı, elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen insanların oluşturduğu Türk Eğitim Sen dosta güven verirken, dost olmayanların da en azından saygıyla yaklaştığı bir kurum haline gelmiştir.

Şube genel kurulumuz sonucunda bazı yöneticilerimiz görevlerini yeni arkadaşlara devrettiler. Bu bir bayrak yarışıdır.Bilhassa, genç arkadaşlarımızı bu mücadelenin içerisine çekmak gelecek bakımından vazgeçilmez öneme sahiptir. Yeni görev alan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerken, görevi devreden gönüldaşlarımıza saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Onlar, görevi devretmiş olsalar da bundan sonra da, yeni arkadaşlarımızla, bizlerle omuz omuza yürümeye devam edeceklerdir. Bu teşkilat onlara çok şey borçludur, her zaman baş tacı olacaklardır.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 No’lu Şube bundan sonra alan çalışmalarına hız vererek yoluna devam edecektir. Alan çalışması memur sendikacılığının can damarıdır. Alan çalışması yapmayan, kamu çalışanları ile yüz yüze gelme imkanı bulamayan sendikaların uzaktan kumanda ile büyümesi, gücünü koruması mümkün değildir. 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununda yapılacak değişiklikler alan çalışmasını daha önemli hale getirmiştir. Yapılması ihtimal dahilinde olan değişiklikler kamu çalışanlarına iyi anlatılmalıdır. Toplu sözleşme hükümlerinden sadece sendika üyesi olanların faydalanması teklifleri sendikalar tarafından ilgili kurumlara teklif edilmiştir. Bu maddenin kanunlaşması halinde üye olmayan kamu çalışanlarının mağduriyeti söz konusu olabilecektir. Ayrıca, ayda 15 TL olan toplu görüşme priminden de sadece sendika üyesi olan kamu çalışanları faydalanacak, bu oran zaman içerisinde artarak sendika üyelerine verilmeye devam edilecektir. Toplu görüşme primi Ocak 2011 tarihinde ödenmeye başlanacaktır. Bütün bunların tüm kamu çalışanlarına anlatılması, uyarılması birincil görevimizdir. Bu alanda boşluk bırakmak, sarı sendikacılığın ülkemizde prim yapmasını sağlayacaktır. Hiçbir şey yapmayan, mücadele etmeyen sarı sendikaların kamu çalışanlarının başına bela olmasına teşkilatımız izin vermeyecektir.

Başarılı bir dönem yaşamak dileğiyle, şube genel kurulumuzun milletimize, bütün eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını yüce Allahtan diliyoruz.

Türk Eğitim Sen
Antalya 1 No’lu Şube