Anasayfa / Basın Açıklamaları / TÜRKİYE KAMU-SEN HEYETİ CHP LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ

TÜRKİYE KAMU-SEN HEYETİ CHP LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.Basına kapalı olarak gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından açıklamada bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Görüşmede, hükümetin çalışanların yararına olmadığını düşündükleri girişimlerini dile getirdiklerini kaydeden Akyıldız, ”Görüşme sırasında özellike çoğu maddesi çalışanların zararına olan ‘Torba tasarı’ gündeme geldi. Biz, bu tasarının olumlu maddelerinin tasarıdan ayrıştırılarak TBMM’de görüşülmesinden yanayız. Bize göre bu tasarı torba değil, çorba halini almış durumda. Yasalaşması durumunda devlet memurlarını ciddi sıkıntıya düşürecek” dedi.

Akyıldız, görüşmede Kılıçdaroğlu’na toplu iş sözleşmelerinin uluslararası tanımlara ve standartlara göre yapılması konusunda da taleplerini ilettiklerini bildirdi.

Akyıldız, ayrıca son günlerde tartışma konusu haline gelen ”özerklik ve iki dil” konusundaki rahatsızlıklarını da aktardıklarını söyledi.

Anayasa’nın ”değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek” maddelerinin tartışılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını ifade eden Akyıldız, ”Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, sayın Kılıçdaroğlu, taleplerimizi her ortamda kamuoyuna anlatacağını ayrıca Meclis kürsüsünden de dile getireceğini söyledi” dedi.

Görüşmeye, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel de katıldı.