Anasayfa / Basın Açıklamaları / ULUSAL ZAFERİMİZİN 88. YILI KUTLU OLSUN!

ULUSAL ZAFERİMİZİN 88. YILI KUTLU OLSUN!

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zaferimizin 88. yılını gururla kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret zincirleri altına almak isteyen, emperyalist devletlere karşı, yokluklar içinde ulusumuzun gerçek bir yurtseverlik örneği vererek kazandığı onur ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin devamında bağımsız, çağdaş, halkçı ve laik Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılarak büyük zaferimiz taçlandırılmıştır.

Ancak dün olduğu gibi bugünde, Cumhuriyet Devrimi karşıtları her fırsatta tavırlarını ve icraatlarını ortaya koymaktadırlar. Demokrasiyi amaç değil, kendi yandaşlarını geliştirmek için araç olarak kullanan zihniyetler bugün iş başındadır. Bu zihniyete sahip kimseler Lozan Antlaşmasıyla elde edilen kazanımlarıda emperyalist güçlerle işbirliği yaparak pervasızca yok etmeye çalışmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısına, Atatürk İlke ve Devrimlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına ve kurumlarına, Bağımsız Türk Yargısına saldırılar artarak sürmektedir.

“İşte bu ahval ve şerait içinde Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve ulusuyla, bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına, Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.”

Cumhuriyet için Adana Güçbirliği olarak:

Türkiye Cumhuriyeti kazanımlarına, Atatürk İlke ve Devrimlerine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, Yargımızın bağımsızlığına, dün olduğu gibi bugünde sahip çıkarak yaşaması için ödünsüz mücadele edecektir. Bu mücadeleyi büyük önderin “Yurtta barış, Cihanda barış.” ilkesiyle gerçekleştirecektir.

Dünyada emperyalizme karşı verilen ilk ulusal mücadelenin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarımızın, barış içerisinde ulusal olgunlukla gerçekleşmesini diliyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz.

Cumhuriyet için Adana Güçbirliği

(Eğitim İş, Tarım Orman İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğit-Der, ÇYDD Şubeleri, Alevi Kültür Derneği, Biz Kaç Kişiyiz Derneği, 68’liler Birliği, CHP, DSP, İşçi Partisi, Yeni Parti, BCP)