Anasayfa / Basın Açıklamaları / VE SONUNDA MANAVGAT ÖĞRETMENEVİ ve AKŞAM SANAT OKULU KAPATILDI…………

VE SONUNDA MANAVGAT ÖĞRETMENEVİ ve AKŞAM SANAT OKULU KAPATILDI…………

Türkiye’de iller dahil büyüklük itibariyle 37. sırada yer alan , turizmin gözbebeği, dünya kenti olma yolunda hızla ilerleyen şirin Manavgat’ımızda ne yazık ki mevcut olan öğretmen evi nihayet kapatıldı.160 küsur milyarlık borçla icralık olan kurum hakkında neler yapıldı?  Merak ediyoruz. Ucu nereye varırsa varsın kurumu zarara uğratanlar hakkında şu ana kadar neler yapıldı? Şayet bir işlem yapılmadıysa, niçin yapılmadı? Bırakın Antalya’yı Türkiye’nin en ücra yerlerinde , en küçük ilçelerde bile öğretmenevi varken, Manavgat’ta mevcut olan kurum batırılarak kapatılmıştır.

İşin kötü tarafı kapatılması kararı alınan bir kurum olan Öğretmenevi’ne yakın bir süre önce müdür ve müdür yardımcısı atanıyor, şimdi de kapatılarak idareciler mağdur ediliyor.Bu anlayışı tasvip etmemiz mümkün değildir.

Diğer yandan çıkarılmakta olan torba kadro yasası çalışanların korkulu rüyası olacak.Örneğin;İdare uygun görürse bir eğitim çalışanını 6 ay süreyle görevlendirebilecek.Yani idare isterse hoşuna gitmeyeni sürgüne gönderecek.Zaten birbirinden ayrı illerde yaşayan binlerce kamu görevlisi sefilleri oynuyor.Durum böyleyken üstüne üstlük birde keyfi geçici görevlendirme olursa…!

500 küsur gün önce sözleşmeli öğretmen alınmayacağını , çalışan sözleşmeli öğretmenlerin de kadroya alınacağına söz veren Milli Eğitim Bakanı sayın Nimet Çubukçu, bırakın sözleşmelileri kadroya almayı, kadrolu çalışanların da kademe kademe sözleşmeli yapılacağı kararını 18. Milli Eğitim Şurasında alabilmektedir.Bu iktidar kadar kayırmacı, ötekileştirmeci, baskıcı bir hükümet Cumhuriyet tarihi boyunca gelmediğini tüm kamuoyunun dikkatine sunuyurum.

15/01/2011

Fethi KURT