Anasayfa / Basın Açıklamaları / YENİ MÜCADELE YILIMIZ 2011 KUTLU OLSUN!

YENİ MÜCADELE YILIMIZ 2011 KUTLU OLSUN!

2011’E VATAN VE EMEK MÜCADELESİ DAMGASINI VURACAK!

Bir tarafta acı, keder, hüzün ve kayıplar; bir tarafta da umut, sevinç, özlem, kazanım ve mücadele dolu bir yılı daha geride bıraktık. Eğitim İş olarak; 2010 yılında örgütsel, hukuksal ve kitlesel anlamda kazanımlarla daha da büyüyerek 2011’e girmekteyiz. Üye sayımız Türkiye genelinde 30.000’i, Antalya genelinde 1500’ü geçmiştir. Kolektif emeğin ve fedakârlığın ürünü olan bu başarının gurunu ve sevincini yaşıyoruz. Ancak sendikal anlamda kazanımlar elde etmiş olsak da, ne yazık ki 2010 yılı Türk Ulusu için, emekçiler için, yurtsever aydınlar için; ırkçı, gerici ve bölücü ideolojilerin sosyal, ekonomik ve psikolojik baskısına boyun eğerek 12 eylül referandumunda % 58 ile “evet” dedirtilen halkımız için parlak bir yıl olmadı.

Ama herkes bilmelidir ki; yeni yılda Tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir ülke için, emekçilerin, öğrencilerin ve tüm halkımızın haklarını özgürce alanlarda savunabildiği, kimsenin yoksul bırakılmadığı; büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’e, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimize ve ulusal bütünlüğümüze yönelik saldırıların son bulduğu; ırkçılığın, gericiliğin ve bölücülüğün bir daha ortaya çıkmamak üzere tarihin çöplüğüne atıldığı özgür bir vatan için; anti-emperyalist, Atatürkçü, devrimci ve yurtsever kamu emekçileri mücadele etmeye devam edecektir.
Bu duygularımızla tüm Eğitim İş ailesinin, emekçilerin, ulusumuzun ve tüm ezilen dünya uluslarının yeni yılını kutluyoruz!

EĞİTİM İŞ ANTALYA ŞUBESİ
YÖNETİM KURULU