Anasayfa / Kamu Sendikaları / Disk, Kamu-iş, Kamu-Sen, Kesk, Türk-İş Antalya Ortak eylemi

Disk, Kamu-iş, Kamu-Sen, Kesk, Türk-İş Antalya Ortak eylemi

Antalya’da TEKEL işçileriyle dayanışmak üzere oturma eylemi yapıldı. TEKEL işçilerine destek amacıyla DİSK, Kamu-Sen, KESK, Türk-İş ve çeşitli siyasi partiler ve kitle örgütleri Kışlahan Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi öncesinde grup adına basın açıklaması yapan Türk-İş Antalya Temsilcisi Mehmet Ustaali :

“Her şeyi bir yana bırakın, bu mücadelenin sonu ne olursa olsun, benim inancım şudur ki, TEKEL işçileri ve onlara destek verenler çoktan kazanmıştır. Çünkü iki buçuk aydır Türkiye’nin şahit olduğu bu inanç ve kararlılık artık tarihe yazılmıştır ve bu mücadelenin kaybedeni her ne olursa olsun hükümet olacaktır.

“Çünkü ekmek için yola çıkan insanlara arkasını dönenler, onları tehditle yıldırmaya çalışanlar asla kazanan olamazlar, çünkü çocukların gözünü yaşlı bırakanlar, onların aydınlık hayaller kurmasının önüne 4-C setini çekenler asla kazanan olamazlar. Çünkü Türk-İş’in önündeki o yaşamı tüm Türkiye izlerken, Türkiye’nin kalbi o çadırlarla atarken, o çadırdaki duyguları, beklentileri anlamak yerine o duyguları yıkmaya çalışanlar asla kazanan olamazlar”.

Grup basın açıklamasının ardından 2 saat oturma eylemi yaptı ve sloganlar attı. Olaysız bir şekilde son buldu.

Ambulans Çalışanlarına ve Hastalara Sigorta Yapılsın.

Türk Sağlık-Sen ambulans çalışanlarına ve ambulansta bulunan hastalara devlet tarafından ferdi kaza sigortası yapılması için …