Anasayfa / Basın Açıklamaları / Bu rezaleti örtbas etmeye çalışmayın!

Bu rezaleti örtbas etmeye çalışmayın!

İstanbul Büyükçekmece bir İlköğretim Okulu’nda yaşanan ve bugün itibariyle basında genişçe yer bulan 13 yaşındaki 7. Sınıf öğrencisine sırf erkeklerle geziyor diye zorla gebelik testi yaptırıldığı iddialarını sendikamız sınırları içerisinde olduğu için araştırdık. Görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmayı borç biliyoruz.

Bu rezaleti örtbas etmeye çalışmayın!

Türkiye bu sabaha Büyükçekmece’deki skandalla uyandı. 13 yaşındaki bir kız çocuğu “erkeklerle geziyor” diye okul müdürünün talimatı ile hademe tarafından okulda gebelik testine tabi tutuluyor. Öğrenci yaşadığı travmayı
ailesine anlatınca kıyamet kopuyor!

Aile, kızlarına bu aşağılayıcı durumu reva gören Okul yönetiminden şikayetçi. Savcılık soruşturma başlattı. Öğrenci psikolojik destek alıyor. Hal bu kadar vahimken Büyükçekmece ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları
ilk inceleme sonucunda çocuğun yalan söylediği kanaatine vardıklarını belirtti.

Türk Eğitim – Sen İstanbul 5 Nolu Şube olarak soruyoruz. Bu derece önemli bir konuda araştırmayı bu kadar kısa sürede nasıl tamamladınız? Olay savcılığa intikal etmiş olmasına rağmen, çocuğun yalan söylediğine hükmettiğinizi açıklayarak,yanlı bir tutum takınıyor ve yargıyı yanlış yönde etkilemiyormusunuz ? Bunu yapmaktaki amaç malum sendikanın üyesi olan müdürü koruma içgüdüsümüdür ?

Türk Eğitim – Sen İstanbul 5 Nolu Şube olarak,Okul Müdürlerinin görev ve yetkilerini aşarak,gencecik insanların onuru ve psikolojileri ile oynamalarını doğru bulmadığımızı belirtiyoruz.

Fuat YİĞİT

Türk Eğitim-Sen İst 5 No lu