Anasayfa / Basın Açıklamaları / Konfederasyonlar: 1 Mayıs Şölen Havasında Kutlanacak

Konfederasyonlar: 1 Mayıs Şölen Havasında Kutlanacak

Konfederasyon yetkilileri, İstanbul Taksim Meydanı’nda ortak kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesi alınan tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

Toplantıya, Konfederasyonumuz Memur-Sen’i temsilen Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya ve Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri H. Bayram Tonbul, 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın katıldı.

Mutlu: 1 Mayıs’ta Emekçilerimize Güzel Bir Gün Diliyorum

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim’de yapılması konusunda işbirliği içinde bulunmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Mutlu, “Sendikalarımızın genel başkanlarıyla emniyetin de iştirakiyle bir değerlendirme toplantısı yaptık. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili son bilgilerimizi paylaşarak, bu günün kutlanması konusunda işbirliğimizi bir kez daha gözden geçirdik. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim’de yapılması konusunda işbirliği içinde bulunmayı kararlaştırdık” dedi.

1 Mayıs’ta Taksim alanında bulunacak bütün emekçilerin güzel bir gün geçirmesini dileyen Vali Mutlu, İstanbul’un o günü güzel bir şölen günü olarak, bir emek günü olarak en iyi şekilde değerlendireceğini arzu ettiğini kaydetti.

“Bundan hem ülkemizin demokrasisi hem de sivil toplumu ve emek dayanışması çok büyük kazanç ile çıkacaktır” diyen Mutlu, sendika başkanlarıyla ve tertip komitesinin diğer üyeleriyle taleplerini ve dikkat edilmesi gereken hususları paylaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Alandaki tertip, düzen tamamen kendileri tarafından yürütülecektir. Dikkat edilmesi gereken hususları kendileriyle paylaştık. Ama organizasyon tamamen kendilerine aittir. Biz güvenlikle ilgili tedbirlerimizi alacağız. Meydan kendi planlamaları dahilinde, o gün kutlamalara açık olacak. Meydana çıkacak gruplarla ilgili bütün değerlendirmeleri arkadaşlarımıza bıraktık. Biz Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak arzusunda içinde olan herkese Taksim’de yer olduğunu düşünüyoruz.”

Memur-Sen: 1 Mayıs’ın Bir Şölen Havası İçerisinde Kutlanmasından Yanayız

Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, 1 Mayıs’ın korku ve gerilim günü olarak anılmasını istemediklerini vurgulayarak, 1 Mayıs’ın bir şölen havası içerisinde kutlanmasından yana olduklarını belirtti.

1 Mayıs Ortak Bildirisi

1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun

Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, meslek sahipleri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs alanlarında, emeğin bayramındayız.

Barış için, özgürlük için, demokrasi için, saygın bir iş için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz. Sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2011’de, başta Taksim olmak üzere tüm alanlarda, omuz omuzayız.

1 Mayıs 2011’i güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın, taşeronlaşmanın yaygınlaştırıldığı koşullarda karşılıyoruz. Emekçilerin yarısı kayıt dışında çalışıyor, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller korunuyor ve örgütlenen işçiler işten atılıyor. İş kazası adı verilen iş cinayetleri durmak bilmiyor. Torba Yasa ile her alanda emekçilerin hak ve çıkarları geriye götürülmek isteniyor.

Biz sosyal adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Biz, özgürlükçü, eşitlikçi sivil demokratik bir anayasa ve yasalar için; inanç ve düşünce özgürlüğü için sesimizi yükseltiyor, özgürlükten, demokrasiden ve sosyal devletten vazgeçmeyeceğimizi bildiriyoruz.

1 Mayıs’ta Alanlardan Bir Kez Daha Hükümete ve İşverenlere Sesleniyoruz;

İşsizliğin önlenmesini, kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istiyoruz.

İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz.

Sağlık ve sigorta alanındaki mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz.

Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz.

İş cinayetlerinin önlenmesini, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz.

Taşeronlaşma ve kayıt dışı ekonominin engellenmesini, özelleştirmelerin durdurulmasını istiyoruz.

Anti demokratik sendikal yasaların değiştirilmesini, toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözümünü; din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hakim kılınmasını istiyoruz.

Cezaevlerindeki yaşam koşullarının insan onuruna yakışır bir şekilde iyileştirilmesini, ağır hastaların tahliye edilmesini istiyoruz.

Doğal yaşamın korunmasını ve ekolojik çevrenin katline son verilmesini istiyoruz.

Kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın emeğine daha çok yer verilmesini istiyoruz.

Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanmasını istiyoruz.

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda güvenlik ve adaletin kuşkulara yer bırakmayacak şekilde sağlanmasını istiyoruz.

Biz, 1 Mayıs 1977’nin aydınlatılmasını ve kaybettiklerimizin faillerinin bulunmasını, adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz.

Biz, Arap halklarının demokrasi mücadelesini destekliyor, onlara yapılan tüm anti demokratik müdahaleleri kınıyoruz.

İşçiler, Kamu Emekçileri, Emekliler, İşsizler, Yoksullar, Kadınlar, Gençler,

EMEK, BARIŞ, ÖZGÜRLÜK ve DEMOKRASİ İÇİN HAYDİ 1 MAYIS’A!

1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ TÜM EMEKÇİLERE KUTLU OLSUN

TÜRK-İŞ • HAK-İŞ • DİSK • MEMUR-SEN • KESK • TMMOB • TTB • TEB